imanev Публикувано Април 28, 2015 Публикувано Април 28, 2015 Здравейте, С OS X 10.10.2 съм и имам следния проблем - искам да бутна от флашка една линукс дистрибуция и не става. На РС - то тръгва а на MacBook-а не го засичам като диск за бутване. Флашката я правя на Мас-а. Като опека DVD тръгва и на двете машини, но от флашката не..., и се чудя да не би да има някъде из настройките забрана/разрешение за бутване от USB port. Същата дистрибуция тръгва през Virtual box, но не ми разпознава wifi-то като такова и не ми върши работа. Та ако някой знае за подобна опция или защо не бутва, ще бъда благодарен да сподели. Благодаря предварително! Цитирай
Alxx® Публикувано Април 28, 2015 Публикувано Април 28, 2015 Със стоковия буутлоудър вероятно няма да стане. Виж за 10.10 кой бачка и го инсталирай. П.П. Линуксът 64бит ли е? Цитирай
imanev Публикувано Април 28, 2015 Автор Публикувано Април 28, 2015 Под стоков буутлоудър, какво имаш предвид? Мъча да подкарам wifislax, което е на Ubuntu. Незнам дали е 64 бит, но вероятно да, защото на виртуалката зададох 64 бита. Цитирай
uomoto Публикувано Април 30, 2015 Публикувано Април 30, 2015 rEFInd Boot Manager и OS X Yosemite. 1 Цитирай
imanev Публикувано Май 1, 2015 Автор Публикувано Май 1, 2015 Сложих го, но резултата е още по-зле. Сега дори не вижда и бутващите CD-та. Alxx, като напиша bootloader в гугъла ми излизат само статии как да си сложа Yosemite на флашка и да си го инсталирам после. Явно нещо не задавам правилно критериите за търсене. Напиши няколко имена на алтернативи на стоковия буутлоадер, пък аз ще ги проверявам коя става и коя не. Благодаря ти предварително! Цитирай
imanev Публикувано Май 1, 2015 Автор Публикувано Май 1, 2015 Благодаря ти много, но явно при мен не сработва, заради това че Macbook-а е early 2009... и май не поддържа бутване от USB на линукс. Опитах и да го сложа директно на вътрешния диск, разделяйки го на две части, но нещо ми дава грешка... Ако се сетите за нещо друго, ще съм благодарен :-) Цитирай
Alxx® Публикувано Май 7, 2015 Публикувано Май 7, 2015 Колегата ти е спретнал ръководство: Как да Boot-нем Linux през USB 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.