WolfDale Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 Здравейте, Обмислям да сменя оригиналния фирмуеър на моя рутер (DLink dir-600) с dd-wrt. Някой може ли да ми обясни, какви са му приемуществата и дали си заслужава, ако ще се ползва в домашни условия. Тоест въпроса ми е дали ще се промени нещо по стабилността на връзката, скорост и т.н. Цитирай
Anthony Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 (редактирано) Аз бих те посъветвал да смениш рутерът, а не софтуера му. В твоя случай ще е като да сложиш на трабант двигател от БМВ. Опитай все пак, при всички положения ще работи по-добре от отвратителния фърмуер на D-link. . Редактирано Март 8, 2010 от Anthony Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 Много по-добре е с DD-WRT, при мен съм го сложил на Lynksys и съм много доволен. Има версии за VPN, VOIP и каквото те кефи. Много е полезна функцията Keep Alive, така можеш да си настроиш рутъра да се рестартира на определен интервал. На мен това ми е полезно, защото цяло лято съм на морето а ако забие, няма кой да ми го резетне Друга полезна функция е Wake On LAN, така през web интерфейса на рутъра, можеш да си включиш домашния компютър. Цитирай
mitkoiphone Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 Малко офтопик, докато Джони следи темата, на рутер Linksys WRT54G мога ли да му сложа DD-WRT или Tomatto ? Цитирай
WolfDale Публикувано Март 7, 2010 Автор Публикувано Март 7, 2010 Джони благодаря за отговора - обеди ме, ще го сменя. Митко мога и аз да ти отговоря - да можеш да сложиш dd-wrt на твоя. Ето ти и линк да се убедиш сам, само въведи модела http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database Цитирай
nikitobet Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 @mitkoiphone Не се чуди ами слагай, аз имам Linksys WRT54GL, друга машинка става направо. Цитирай
WolfDale Публикувано Март 7, 2010 Автор Публикувано Март 7, 2010 Тъй като ми е малко нова тази сфера да попитам трудно ли се натройва после с този фирмуъер, като за човек средно запознат в областта ? Цитирай
mitkoiphone Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 (редактирано) Само че в линка дето е даден, моя модел точно го няма. А и веризията ми е в.7 , която е рядко срещана. Не знам и аз дали ще мога да го направя. П.П. Нещо такова http://www.stoilov.org/?p=114 , само че v.7.00.1 Редактирано Март 7, 2010 от mitkoiphone Цитирай
nikitobet Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 @mitkoiphone има го твоя модел, малко странно тая ревизия пише че не поддържа dd-wrt, за томато незнам. Цитирай
WolfDale Публикувано Март 7, 2010 Автор Публикувано Март 7, 2010 Ако версията ти е v7.0 а не v7.2 значи при теб е невъзможно, тъй като тази версия не разполога с достатъчно флаш памет. Дори това е единствената версия, на която не може да се флашне - доста лош късмет, имайки предвид колко много вресии има. Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 Да, v7.0 Not Supported, наистина кофти късмет. Ако беше някой от другите 7+, можеше да се бодне един DD-WRT Micro, който също си е пушка, лошото е само че не можеш да го настроиш като VPN, но това едва ли те касае Цитирай
gatankata Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 A за този ще стане ли "linksys wrt 400n" :little: Цитирай
WolfDale Публикувано Март 8, 2010 Автор Публикувано Март 8, 2010 Аз моя вече го флашнах с dd-wrt и за момента се държи доста добре, дори съм изумен колко допълнителни натройки се появиха, много от които са доста полезни и удобни ! Цитирай
mitkoiphone Публикувано Март 8, 2010 Публикувано Март 8, 2010 Абе който си няма късмет, го няма. Не само в рутъра Карай , като дава грешка, боцкам молива отзад и воала . Цитирай
Pe6o666 Публикувано Март 8, 2010 Публикувано Март 8, 2010 Боцкаш кое, къде? :rolling: Извинявам се, не се сдържах :mrgreen: Цитирай
WolfDale Публикувано Март 8, 2010 Автор Публикувано Март 8, 2010 Боцка го в ресет бутона Да не си помислиш нещо пък ти Цитирай
mitkoiphone Публикувано Март 9, 2010 Публикувано Март 9, 2010 Който за квото си мисли. Ей Пешо, имам кво да боцкам и то ... не с моливче Цитирай
Sladichuk® Публикувано Март 9, 2010 Публикувано Март 9, 2010 Така ли .... Аааа, сетих се- явно става дума за кюфтенца и виличка.... :rolling: Цитирай
mitkoiphone Публикувано Март 9, 2010 Публикувано Март 9, 2010 Уффф и тва трябва, ама трябва поне да се стопи снега и тогава .... Цитирай
WolfDale Публикувано Март 10, 2010 Автор Публикувано Март 10, 2010 (редактирано) Така, да се върна малко към темата - значи върнах си оригиналния фърм (с малко мъки) и не мога да кажа, че съм впечатлен особено от dd-wrt. Да - има повече функции и настройки в сравнение с фабричния, но повечето от тях не са нужни за домашна употреба. Смених го защото имаше нещо изключитлено дразнещо - когато на декстоп компютъра тегля някакъв торент, безжична връзка има, но интернета до всички други устройства спира - предполагам опира до донастройка, обаче не ми занимаваше. Също нещо, което забелязах беше, че не ми достигаше оптималната скорост дадена ми от интернет доставчика, докато сега, със базовия това вече не е така. Редактирано Март 24, 2010 от WolfDale Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.