Nick Snow Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 Ей.. Добре, че сте вие това с 3D touch курсора е мега яко 2 Цитирай
kracode Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 (редактирано) Здравейте,за първи път тази година си купих последния модел iphone ,след почти 3 месечно разцъкване и употреба бих казал че съм направил разумен избор ,няма до сега нещо което да ме разочарова,само един малък гаф с батерията. Имам следното питане-преди 2 седмици вечерта бях няколко часа навън и беше доста студено и батерията ми беше на 8% и при опит да направя обаждане телефона се изключва,след това веднага го включвам ,но пак се изключва .Така и не можах да направя важен тазговор,телефона беше на допир много студен. Преди 2 дена пак ми се случи същото ,само че батерията ми беше на 6 % и тогава исках да проведа абсолютно важен разговор по viber ,така и не успях защото телефона пак се изключи и по този начин се наложи да ползвам телефона на колегата като леко ме базикаха специално за марката apple ,че когато най-много ти трябва не е до теб и още други базикни. На някой случвало ли му се е този проблем и на какво според вас трябва да се дължи това? Не трябва ли телефона когато има малко заряд да държи доста батерията за да може да те изкара поне 2-3 часа и да проведеш 2-3 разговора докато намериш зарядно ? Не съм ползвал функцията low power mode ,защото не мисля че е нужно за да проведа разговор ,че трябва да е включено. Това е единствения гаф с марката и телефона ,който съм имал и мисля че не е маловажен. Лек и успешен ден Редактирано Януари 15, 2016 от kracode Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 Аз мисля, че не е добре въобще да го оставяш да пада толкова, камо ли да искаш 2-3 часа и разговори, не случайно апаратът предупреждава още на 20%. Отделно батерията не обича студ, така че е напълно нормално да се случва това, няма нищо общо с марката и не им обръщай внимание на колегите, просто си поддържай телефона добре зареден, за да можеш да разчиташ на него. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 15, 2016 Автор Публикувано Януари 15, 2016 Не е нужно да го помпа постоянно, добре си държат. Просто телефонът има зададена оперативна температура и когато въпросната слезе под критичното ниво, се изключва. Дръж го на топло Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 Нямам предвид да го "помпа постоянно", но на 6% да разчита особено за разговор през вайбър е меко казано несериозно и телефона не е виновен. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 15, 2016 Автор Публикувано Януари 15, 2016 Дам. Падне ли под 10°C, и на 30% да е - лека нощ. Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 Ще си позволя лекичко да не се съглася, може да съм късметлийка, но на предишните застудявания моя си държеше и си говорех сутринта в пет часа на минус 15 и нямах проблем, а очаквах че ще изгасне, нося го във външен джоб на якето, така че му беше хладно. Както и да е, всеки си решава за себе си, аз лично рядко допускам батерията да е под 20%, за да мога да разчитам на телефона, не робувам на циклите на един консуматив. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
kracode Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 Благодаря за отговорите,телефона е прекрасен ,уникален и интересен . Явно когато е студено и има много малко батерия трябва да внимавам къде го държа Когато има батерия и на -15 градуса имах доста работа на открито и не ми е правил чалъми,така че може да се разчита на тази марка Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 От сайта на Apple : "Изисквания за околната среда Работна температура: от 0° до 35 °C (от 32° до 95 °F) Неработна температура: от -20° до 45°C (от -4° до 113°F) Относителна влажност: от 5% до 95% в некондензираща среда Работна надморска височина: тестван е до 3000 м (10 000 фута)" Иначе не оспорвам това за минусите, има и друго - когато минава от много студено на топло може да се образува конденз вътре, който също не е полезен, но в какъвто и да е джоб все пак не е пряко на студа, а аз ползвам и силиконово гръбче. За мен логиката е следната: при по-студено батерията пада по-бързо и съответн при по-малко проценти се изключва по-бързо при натоварване, затова и според мен е добре да е заредена в такива случай и това се опитах да кажа по-горе. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
ayl Публикувано Януари 15, 2016 Публикувано Януари 15, 2016 Аз моя редовно го оставям да падне до под 5% и тогава го зареждам, а поне 2 пъти месечно го оставям да се изцеди до 0. Никога не съм имал проблем с батерията. Моите експерименти сочат, че при 5% гледам клипове в You Tube поне половин час преди да се разреди докрай, при същия процент носи поне 10 - 15 минути разговори. 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 17, 2016 Публикувано Януари 17, 2016 Виктор има право да е недоволен от работата на телефона в студено време. Процентите нямат нищо общо. Преди малко и на мен ми изгасна, докато беше на 35%. Бях навън за час някъде, не съм пипал телефона, прибрах се пуснах го и веднага забелязах колко тромаво се движеше и след няколко секунди се изключи сам. Вярно беше студеничък, но не чак толкова. Дисплеят беше запотен (явно конденз) и затова според мен си дръпна шалтера. Друг телефон нямам спомен да ми се е изключвал зимно време. пс. часовникът, от друга страна, няма такива проблеми и никога не ми се е изключвал ни в сняг, ни вода Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 17, 2016 Публикувано Януари 17, 2016 Има бъг в показването на процентите на батерията на 6S .При тези които са си настроили времето ръчно - не се ъпдейтва показанието на батерията , от Епъл съветват да се включи Settings > General > Date & Time > Set Automatically Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 17, 2016 Публикувано Януари 17, 2016 Е всеки път ли когато искаш да си видиш батерията да го ресваш Цитирай
dessyteneva Публикувано Януари 18, 2016 Публикувано Януари 18, 2016 Да, според Apple, докато не оправят бъга трябва да се рестартира и да се направи настройката на автоматично. https://support.apple.com/en-us/HT205727 Цитирай
hidalgo Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 От къде е най-изгодно да се купи айфон в момента? За Бг става въпрос. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
algor Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 Баце, все едно да питаш "Пичове, откъде е най-добре да си намеря булка да се оженя". Кажи държиш ли да има документи и фактура при продажбата, 1 година гаранция международна устройва ли те или си държиш на 2-те години гаранция в БГ, за кой модел точно питаш и те интересува и т.н. 3 Цитирай
hidalgo Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 (редактирано) За булката вече е решено. Иначе държа да има документация. КОлкото до гаранцията и 1 година международна ме устройва. До сега винаги съм бил с такава и проблеми не е имало. Относно модел съм се спрял на 6С, 64ГБ. Редактирано Януари 26, 2016 от hidalgo Цитирай
algor Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 Извън сайтове като Продавалник, вариант е да го вземеш от познат човек от форума, но предлагане няма никакво и то отдавна. Аз бих ти препоръчал да скачаш или на Техномаркет (1599 кинта е при пазаруване онлайн) или от някой от двата оператора Мтел и Теленор, като цената и при двата е различна. Не мисля, че икономията от 100-ина лева при покупка на такъв скъп апарат би била решаваща пред варианта да купиш от сериозен търговец (поне така ги знаем) и да не се кахъриш с поддръжка и гаранционно обслужване през втората година. Казвам втората, защото първата се обслужва от Криейтив център без значение от къде е купен апарата. Ако ти се търси нещо по-евтино, скачай в Продавалника и знаеш какво и как да гледаш. Ако нямаш карта за преподписване към някой оператор, тогава между Мтел и Теленор аз бих избрал Теленор, просто защото ако (да не се налага дано) се наложи гаранционна поправка, те ти дават оборотен апарат за времето, когато твоя е на поправка. Е, 5 или 5S в по-добрия случай (но и доста по-рядко се случва той), ама все пак ползваш iPhone, а не някаква андроидска пръчка евтина. 2 Цитирай
hidalgo Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 (редактирано) Блгодаря за мнението. Продавалник като цяло не ми е бил вариант. Смяна на оператор към този момент не планирам (на Виваком съм). Остават сериозните търговци. Икономията за която споменаваш от 100тина лв наистина не е решаваща при такава покупка. Лично аз се бях насочил към Технополис след бърза проверка по сайтовете. По-скоро ще е от там. Редактирано Януари 26, 2016 от hidalgo Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 Не е нужно да сменяш оператора за да го купиш в брой, от тези двата, мисля. Цитирай
hidalgo Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 Да, сега видях, че имат и цена без абонаментен план. Цитирай
algor Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 Имай предвид, че в Технополис получаваш 1 година гаранция. Поне така пише в сайта им. Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 27, 2016 Автор Публикувано Януари 27, 2016 Няма начин. 24 месеца е законово задължение, каквото и да пише. Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 27, 2016 Публикувано Януари 27, 2016 Към физически лица! Ако е към фирма с фактура, то тогава гаранцията е само 1 година. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 27, 2016 Публикувано Януари 27, 2016 Хахсха... Така стана и в Практикер, когато поисках фактура за един Бош Логиката им е, че се амортизирала повече при фирмено ползване хахха Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.