ML16 Публикувано Октомври 9, 2017 Публикувано Октомври 9, 2017 (редактирано) на 08 октомври 2017 at 1:00, DreamcatcheR написа: Питам тук, понеже темата е по-активна. В момента какъв е най-добрият (лесен за настройка и безплатен) начин за гледане на филми от компютри в домашната мрежа? Изтеглих няколко приложения от стора, но с повечето не мога да се свържа през SMB (дава грешна парола като вина за това май има High Sierra). Само с Infuse стана, ама за повечето файлове иска subscription. Пуснах му трайъл засега, докато намеря друго решение. Това е за старото ми АТВ, което го дадох на друг, на моето си ползвам Плекс и Нетфликс. За гледане на филми от Mac-а към Apple TV ползвам от години beamer-app com. Невероятна програмка подържа всичко, както и български субтитри. Никога не съм имал проблем с по-големи файлове, всичко минава през домашната мрежа. Платена е, но все пак е програма за Mac и може да се намери. Редактирано Октомври 9, 2017 от ML16 Цитирай
Баба Гана Публикувано Октомври 9, 2017 Публикувано Октомври 9, 2017 Явно аз нещо не мога да разбера. Нали става въпрос за гледане на филм, който е на харда на компа?! Целта е да няма жица, а да си отива безжично към ТВ-то, през AppleTV - нали! E, аз не ползвам никакви допълнителни програмки, просто настройвам "Movist", да се отваря "фулскрийн" на ТВ-то. Двоен клик и съм в джаза! PS Същият ефект и с VLC! Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 9, 2017 Публикувано Октомври 9, 2017 Идеята е друга - да пускаш и контролираш всичко директно от АТВ-то. В този случай няма нужда и от включен компютър. Нужен е рутер с хард диск към него, на който са свалени филмите. Иначе ясно, че и с AirPlay на АТВ2 става Цитирай
Баба Гана Публикувано Октомври 9, 2017 Публикувано Октомври 9, 2017 Ок, влизам в час, просто видях поста на "ML16" и останах с впечатление описано по-горе. Иначе, да с АTV-3 съм и имам хард в "капсулата". Ще пробвам с "Beamer". Цитирай
svdiablo Публикувано Октомври 10, 2017 Публикувано Октомври 10, 2017 Здравейте, след инсталация на новата iOS 11 на Kodi му изчезна менюто при стартиране на филми с Covenant и така не може да се избират и стартират субтитри. Някой да има подобен проблем и да е намерил решение? Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 10, 2017 Публикувано Октомври 10, 2017 Задържаш “Ок” бутона на дистанционното Цитирай
gogi6 Публикувано Ноември 10, 2017 Публикувано Ноември 10, 2017 HBO Go най-накрая за Apple Tv:) Доживяхме! 5 1 Цитирай
londongunner Публикувано Ноември 10, 2017 Публикувано Ноември 10, 2017 Ехааааа супер Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro Цитирай
momchil_g Публикувано Ноември 10, 2017 Публикувано Ноември 10, 2017 А дали има някaвко развитие по въпроса с едногодишното подписване на Kodi за ATV 4K? Цитирай
superson1c Публикувано Ноември 10, 2017 Публикувано Ноември 10, 2017 Гогиш как се подкарва HBO go на тивито, не виждам да има апликация в техния сайт. Цитирай
gogi6 Публикувано Ноември 10, 2017 Публикувано Ноември 10, 2017 На кой сайт? Сваляш от AppStore на Apple tv. Цитирай
turganay Публикувано Ноември 11, 2017 Публикувано Ноември 11, 2017 Майко мила Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 1, 2017 Публикувано Декември 1, 2017 Някой да знае как да намаля размера на субтитрите на АТВ4К? Излизат на половината екран Другото - как по дяволите да спра функцията родителски контрол? Мислех, че ще работи само в секция деца (за да се излезе от нея), ама не. Сега иска на всичко, дето пускам. Хелпът им казва, че е в настройките, ама там имам опция само за годините и промяна на ПИН. Дадох му ресет ПИН и пак същото. Няма директна връзка с тях, което е много дразнещо. Пренасочват те към оператор, ама аз си пуснах трайъл без оператор... Иначе май няма 4К и може да се гледа на 2 екрана едновременно. Някакви други неприятни ограничения има ли? Цитирай
MagicNAS Публикувано Декември 2, 2017 Публикувано Декември 2, 2017 General/accessibility/subtitles and captioning/style. От там си го настройваш субтитрите. 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 2, 2017 Публикувано Декември 2, 2017 Много благодаря! Изобщо не предполагах да е толкова забита опция и по дефолт да е правена за хора с 5 диоптъра. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
gosta Публикувано Декември 12, 2017 Публикувано Декември 12, 2017 Кажете някой плеър за Атв4 , който да се справя с новият епълски формат и 1080п 60фр? От капсулата клиповете тръгват за 1-2 сек и след това пълен спек . Пробвах с коди, инфюз, Vlc, MR. Mc, но все си е същата работа. Най-добър резултат ,може би имаше с коди, но вървят като мноооого бавно slo-mo и много разминаване между звук и картина. Цитирай
gogi6 Публикувано Декември 12, 2017 Публикувано Декември 12, 2017 В момента тествах 30 сек. видео. С Infuse 4 нямам проблеми. MrMC насича, а писаха в последния ъпдейт, че е добавена подръжка! Цитирай
gosta Публикувано Декември 12, 2017 Публикувано Декември 12, 2017 Точно infuse 4 имам купен и ми насича много , даже зацепва за 1-2сек и после само звук... Ъпдейтнат е до последно .Ще пробвам пак следобед. П.п На Kodi и Mr Mc тръгнаха . Има голямо разминаване - картина и глас . На инфюз нищо -само звук.... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Monro Публикувано Януари 1, 2018 Публикувано Януари 1, 2018 Май спряха и Covenant, някаква друга алтернатива? Цитирай
qnbibi Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 Здравейте! Извинявам се, ако тук не е темата по която пиша! Имам следния 2 проблема с Apple TV 4 64Gb 1. Когато пусна филм от компютъра чрез AirPlay засича. До днес и компютъра и Apple TV бяха свързани безжично с рутера. Днес реших да сложа кабел на Apple TV и да го свържа с рутера. Мислех че ще се оправи. За мое съжаление продължава да ми сече и бави. Засичането не е постоянно, от време на време. Пробвал съм от няколко Мака и няма разлика. Въпроса ми е дали рутера не смогва да предава или някакви настройки допълнително трябва да се направи и ако да на компютъра или рутера! Благодаря за отделеното време! 2. Другия проблем е когато гледам от HBO, от компютъра или филм директно се получава някакъв проблем с телевизора или интернета или настройките на разделителната способност незнам от какво и къде е проблема! Телевизор Panasonic model: TX-50CS630E формат Auto, APPLE TV4 Resolution 1080p 50Hz HDMI OUTPUT:YCbCr кабела е 1 метър не е от ефтините, пробвах и обикновен. Ето линк за да видите това което ми се случва дори да съм в settings. Не е постоянно понякога. https://drive.google.com/open?id=116h59FUCiFocQeKmuAlhWQ8lmFjCtu3S Сърдечно благодаря! Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 20, 2018 Публикувано Януари 20, 2018 Това прекъсване което се вижда ми прилича на проблемен HDMI кабел. А рутера какъв е? Цитирай
turganay Публикувано Януари 20, 2018 Публикувано Януари 20, 2018 И според мен е кабела, аз също имах такъв проблем. Цитирай
qnbibi Публикувано Януари 22, 2018 Публикувано Януари 22, 2018 CISCO LINKSYS E1500 Ще купя нов кабел, за тоя май навремето дадох 15-20 лв, пробвах и с един ефтин незнам откъде го имам него същата работа. Дано е от кабела. Благодаря! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.