Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple / СамЦунг - just for fun


emco83

Recommended Posts

Едно сравнение/дискусия от мен в комичен вариант:

 

Apple - Аз съм създател на най-стабилната операционна система за телефони, както и за компютри. Ти какво ще кажеш, Самсунгчо?

Samsung - Е... и аз имам операционни системи, обаче и така не ми провървяха. Моята Bada щеше да бъде най-добра от всичките, обаче тези програмисти не ми харесваха кода...гадни к*пелета...

 

Apple - Я да те питам, ти май имаше и операционна система за телевизори. Tizen се казваше, нали?

Samsung -  Абе имам...ама нещо и там ме ядосаха тези програмисти...не мо'а се разбера с тях...

 

Apple - Тайзен/Майзен...Bada...я първо смени тези имена, които никой не ги помни. Виж как на времето имаше марка Totsuko, обаче никой не можеше да я запомни и се прекръстиха със Sony. Аз ти предлагам да направиш OS с име: "Lola", може и да ти провърви. :)

Samsung - Ти пък нямаш OS за телевизори, кво се бъркаш? Я подскажи какво ще слагаш в новия iPhone 7, хайде няма да кажа на никой. Трябва ми нещо интересно.

Apple - Споко, така иначе като краднеш от мен, после пак ще успееш да заблудиш твоите фенчета. Не се притеснявай, In your own time.

Samsung - Де да имах същата операционна система като теб, да видиш как ще те бия с моя силен хардуер.

 

Apple - Самсунгчо, знаеш ли, че имаш голям фен в българския форум за iPhone (MMJ)? Той направо те боготвори. :)

Samsung - Жив и здрав да е, поне така ще поразтърси вас - сектантите.

 

Apple - Виждам, че навсякъде се хвалиш, че имаш по-добра батерия, повече пиксели на дисплея...

Samsung - Ми да, това ми е подхода, нали трябва все някак да се печели...нормално.

Apple - Е да, ама на практика батерията издържа по-малко от моите телефони, т.е. продължаваш да заблуждаваш хората и те се връзват на това, което са го виждали на лист хартия.

Samsung - Е, и? Нали печеля от това. Я кажи какво ще има ново в iPhone 7.

Apple - ...

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Истината е една - всичките се борят за продажби. А се вижда флагманите на Самсунг какви продажби реализират и какви продажби се реализират от Apple. Интересно щеше да е, ако Самсунг вадеха новите модели в края на годината заедно с старта на новия модел на Apple. Но дори и така разделени през 6 месеца, ситуацията не е в полза на Самсунг. Бройките който продават за месец, се равняват на бройките който се реализират за уикенд след старта от Apple. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно колко S7 и S7 edge са продали този месец Самсунг и колко 6S и 6S plus са продали Епъл. Подозирам, че даже в този първи за продажби месец Самсунг надали имат повече какво остава за първи уикенди и тем подобни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Китайските марки доста им подбиват пазара;)Аз ако някога мигрирам(едва ли),ще бодна едно Xiaomi примерно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, в поредната тема Тоя срещу Оня, поне бъдете коректни.

Пълно е навсякъде с данни, че Самсунг продават най-много мобилни апарати в света (около 23-27% мисля беше, ако не се лъжа), а Apple (около 13-15% по спомен) имат най-голяма печалба и са втори.
Ако не ме лъже паметта, за 2015-а на трето място (по брой продажби, а не печалба) излезе Huawei, като измести от третото място (и анализаторите не знаят защо така се отпуснаха и сринаха) Xiaomi.

А бе кефете си се максимално на Apple, но да се радваме, че има и конкуренция, защото ние, потребителите, можем само да спечелим от яростната надпревара за първите места.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така е, прав си за Самсунг, но не пренебрегвай факта, че този процент продажби не се формира само от Галакси S (номер). В този процент участват поне 256 модела през годината. Ако добавим перални, прахосмукачки, микровълнови , телевизори и др. стават най продаваната марка. 

Исках да кажа, че ако сравняваме, трябва да е равнопоставено. Iphone 6S и Samsung S6.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Samsung S7 и S7 EDGE е поне 3 пъти по-търсен и по-купуван от iPhone 6s и 6s plus.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@mirror имаш ли линк към източника на тази статистика?

@gorgior аз съм доста доволен от SE - приятелката ми е с 5 и доста си го харесва, но вече е бавен, power бутонът му отказва и т.н., така че SE е точно това, което й трябва - същият телефон с новия хардуер, на осезаемо по-ниска цена. Относно 9.3 - очевидно има проблеми, но трябваше да видиш  Android M като го пуснаха за нексусите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка те обявяват телефон от серията 5,подобрена версия!Какво различно са пуснали от това което са обявили.Ако може да се вземе на цена около 500-600 кинта с договор към оператор,ще е добре

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прекалено е конфиденциална информацията :) и я няма в интернет пространството.

@killer4o, говоря сериозно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко обръщаме темата на iPhone SE, но моето мнение за него е, че единствено което му спестиха е форс тъча. Не съм убеден, че е най-важното нещо на света, но все пак можеше да го добавят и него за да е пълноценен телефон. Аз продължавам да си ползвам iPhone 5s и на този етап не съм изпитал нужда от по-голям екран. Ще изчакам есента за да видя какво ще предложат със следващия iPhone 7 и ще реша кой да си взема. На този етап не съм убеден, че ще взема 7 ако няма промени спрямо 6/6s, но времето ще покаже. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Quote

 за да е пълноценен телефон.

Т'ва надявам се е ирония?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък да е пълноценен. То това форс тъч май си умира безславно. От както Апъл разбраха че и задържането на пръст по дисплея върши почти същата работа може би тази екстра излиза в пенсия. Новите Айпад про и IPhone SE не я получиха тази екстра(а не е като да няма място в тези у-ва), на представянето не се приказваше за нея и за бъдещи планове. Времето ще покаже. Може в IPhone 7 да я видим разработена

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено че е ирония. Разликата спрямо последните модели ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз мислих за SE, даже се чудех дали да не го грабна направо от стора в Мюнхен другата седмица, ама накрая реших и аз да чакам 7-цата, а хиляда сто и кусур лева спестени от покупката да дам на жената за покупки да ми се махне от главата ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Замисляли ли сте всъщност защо на айпадите не слагат 3D Touch? Изобщо досега айпад с вибрация пускали ли са от Епъл? Как се прави това 10"-ово нещо да вибрира консистентно във всяка точка по дисплея? Според мен още не са намерили начин да "разпрострат" мотора, така че да вибрира еднакво навсякъде по екранното пространство, но предстои да видим на някой последваш кийноут.  

Не знам какво е "умряло безславно", аз си го ползвам всеки ден постоянно и страшно много ме улеснява в някои дребни на пръв поглед дейности, като малко по малко това спестено време се натрупва. На Мак ОС също тракпадите са много удобни и макар още да няма много форс тъч функционалност, това ще се промени в последващи ъпдейти. 

Самсунг какво да ги коментираме? На пръв поглед галакси серията винаги е страхотна на хартия, но на практика, когато почнеш да го ползваш всекидневно, ти иде да се застреляш. Новите имали по-добра камера от 6s.. Браво! За 6 месеца успяха да я направят по-добра. Да не мислите, че 7-цата септември няма да размаже пак всяка конкуренция? Това е еволюцията, това е конкуренцията. Както някой спомена по-горе, това само може да ни радва. Иначе щяхме да си стоим на 1.3mp камера, 2" дисплей, с поддръжка на MMC карта до 512 mb...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Една добре написана статия от първо лице (на английски):

http://bgr.com/2016/03/31/galaxy-s7-vs-phone-6s-comparison-almost/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Русев написа:

iPad air 2 има вибрация

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нещо си се объркал...

 

Относно горната статия, абсолютно съгласен съм. Моите впечатления също са такива и мисля, че има нещо общо с патенти що се отнася до гладкото скролиране при iOS, както и достигането до края на нещо и еластичното връщане. При андроид тези на пръв поглед елементарни неща са накъсани и това води до лошо впечатление от устройството, било то и флагман. Ще си позволя да извадя няколко цитата, които все едно са ми взели думите от устата:

"there is an attention to detail and a level of craftsmanship in iOS that simply isn’t equalled in Android."

"...in iOS, scrolling and swiping looks and feels natural. When you flick up in your Twitter timeline or in an email, the physics is perfect. The speed appears as though it matches your flick exactly, and the deceleration is smooth and steady until the motion slows to a halt. The same flick on the Galaxy S7 edge’s display sends the screen flying, and deceleration happens in bizarre, unnatural stages that are too easily perceptible."

"...odds are good there’s an Android app that can do it (everything). But the experience Android provides, and the experiences those apps provide, just isn’t on the same level as the iPhone."

"There’s no consistency and even apps from top developers are often janky as you navigate them"

"Is Android better than iOS in some ways? Absolutely. It’s flexible, it’s everywhere, and Google’s services are fantastic. But the apps aren’t anywhere near as polished and the experience overall isn’t as clean or cohesive."

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Замисляли ли сте всъщност защо на айпадите не слагат 3D Touch? Изобщо досега айпад с вибрация пускали ли са от Епъл? Как се прави това 10"-ово нещо да вибрира консистентно във всяка точка по дисплея? Според мен още не са намерили начин да "разпрострат" мотора, така че да вибрира еднакво навсякъде по екранното пространство, но предстои да видим на някой последваш кийноут.  

Не знам какво е "умряло безславно", аз си го ползвам всеки ден постоянно и страшно много ме улеснява в някои дребни на пръв поглед дейности, като малко по малко това спестено време се натрупва.

Е,да,но същата такава функция се постига много лесно без 3D touch ;)Става приложимо и за айпад.Няколко такива има в cydia..Forcy и т.н.В интерес на истината донякъде е по-удобно,защото се активира по-няколко начина и с повече опции за настройки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Усещането е различно :)

На айпада съм сложил една от тези добавки, но не е същото. На 6с има разлика м/у long tap и press.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега тук ли се пренесе да досаждаш... В мобилето не си ли надръгна крастата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...