Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Super Mario Run достигна 10 милиона изтегляния и приходи от 4 милиона долара, но не може да се сравнява с Pokemon GO


dessyteneva

Recommended Posts

Super Mario Run.jpg

Още в първите часове след официалната си премиера в App Store миналата седмица, играта Super Mario Run стана едно от най-теглените приложения, по данни на анализаторите, като достигна 10 милиона сваляния и генерира приходи от над 4 милиона долара само за ден.

Това не би трябвало да е изненада, тъй като играта беше рекламирана още по време на официалното събитие на Apple, а премиерата се състоя едновременно в 60 държави по света.

Би било интересно да сравним тези постижения с другото хитово заглавие за 2016 година – Pokemon GO, което е в съвсем различен стил, но покори класациите през юли, въпреки че първоначално беше достъпна само в четири държави.

Всъщност Pokemon GO достигна 100 милиона сваляния и 10 милиона долара приходи за три седмици, но постави рекорд още през първата, а по оценка на анализаторите, би могла да донесе приходи от 3 милиарда долара за следващите 1-2 години.

Super Mario Run най-вероятно няма да успее да победи в тази надпревара, но на нея също се възлагат надежди за бъдеща печалба и докато ловът на покемони е напълно безплатен, но в самата игра се предлагат вътрешни покупки, то приключенията на симпатичния италиански водопроводчик, ще ви струват 10 евро еднократно, ако искате да продължите играта след първите няколко безплатни нива.

Точно поради тази причина, приходите от втората игра на Nintendo, ще бъдат съсредоточени най-вече в началото на жизнения й цикъл, тъй като само най-запалените играчи ще платят, за да видят всички възможни нива. Другото разочарование след дългото чакане е, че тя изисква постоянна интернет връзка, което я прави неприложима при ограничен пакет данни, или на борда на самолет, например.

Въпреки всичко това, трябва да отбележим, че Nintendo определено ще има една добра година, с мобилните си хитове!

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...