Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone 5s и iPhone SE все още водят класацията за любим дизайн, но какво е бъдещето на 4 инчовите телефони?


dessyteneva

Recommended Posts

iPhone SE.jpg

Дизайнът на iPhone претърпя промени в последните няколко години, но въпреки това 4 инчовите модели, все още са едни от любимите на потребителите. Въпреки тенденцията за нарастване размера на дисплеите, Apple винаги се е гордяла с това, че мисли различно и тази година не изневери на себе си, представяйки iPhone SE.

От друга страна става все по-трудно да се побере висок клас хардуер в малък форм-фактор и производителите на мобилни телефони се надпреварват да създават все по-големи и уж по-добри устройства.

Защо тогава Apple пусна iPhone SE? Отговорът е прост – потребителите обичат малките телефони! И докато някои се подиграваха на 4 инчовия модел, той доказа, че все още има място на пазара, а компанията пренебрегна тенденциите, за да създаде единствения висококачествен смартфон с този размер през 2016 година.

Всъщност тя продеде 30 милиона 4 инчови модели, което е малко, в сравнение с останалите й резултати, но доказа, че все още има търсене за този тип устройства, дори и след премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Стратегическият й ход беше насочен към онези потребители, които не искат да се разделят с по-старите си модели iPhone, именно поради големите размери на новите и привързаността си към дизайна им. И така компанията буквално унищожи конкуренцията, а iPhone SE стана вторият най-продаван смартфон за няколко поредни тримесечия. Малък, компактен, лесно побиращ се както в джоба, така и във всяка ръка, той се оказа всичко, от което има нужда средностатистическия потребител, без да жертва комфорта си за сметка на функциите.

За съжаление слуховете твърдят, че Apple няма да представи наследник на iPhone SE следващата година, но всъщност той е достатъчно актуален и собствениците му спокойно могат да изчакат, дори ицикълът на обновяване да е двегодишен. Както знаем, компанията често се вслушва в желанията на своите фенове и можем да се надяваме, че iPhone SE не е последния представител на 4 инчовите й устройства, а следващата година е отредена за блестящата премиера на десетия, юбилеен модел iPhone, който ще донесе множество изненади и може би ще привлече част от феновете на малкия форм-фактор, въпреки по-големите си размери.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...