Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple публикува първата си статия за изкуствения интелект


dessyteneva

Recommended Posts

apple.jpg

По-рано този месец Apple обеща на изследователската общност, че ще започне да публикува свои разработки в областта на изкуствения интелект и ето, че не мина много време и това вече е факт.

Първата статия по темата излезе на 22 декември и описва технология за подобряване обучението на алгоритъма за разпознаване на образи с помощта компютърно генерирани изображения.

Изследванията на машинното обучение биха били много по-ефективни, ако се използват синтетични изображения, като тези от видео игрите, отколкото реални снимки. Това се дължи на факта, че данните за тях вече са белязани с обяснителни бележки, докато в реалния свят никой не етикетира всичко на компютъра си. Подходът обаче може да бъде проблемен, защото тези синтетични изображения често не са достатъчно реалистични и невронната мрежа не може да ги използва за генериране на реални образи.

Авторът на статията Ашиш Шривастава, има докторска степен по компютърно зрение от Университета в Мериленд, а заедно с него върху нея са работили още няколко служители на компанията, сред които и Джош Съскайнд, който е съосновател на стартъпът Emotien, който има за цел оценяване на емоциите на човек, чрез изображението на лицето му и беше придобит от Apple по-рано тази година.

Първата статия на компанията за невронната мрежа бележи важна стъпка, тъй като в продължение на години изследователската общност критикува потайността й по отношение на тези разработки. Използването на изкуствения интелект се разпространява бързо в технологичната индустрия и придобива същаствено значение за всичко – от възможностите на камерата в последните модели iPhone, до интернет услугите в центровете за данни. Този тип статии на най-голямата технологична компания в света биха били наистина важни за общността и несъмнено ще дадат голям тласък на работата по софтуера, използващ невронната мрежа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...