Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Комбинация от няколко емотикона, блокира всеки iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

ios-messages-bug.jpg

Напоследък зачестиха случаите, в които различни линкове и съобщения успяват да блокират нормалната работа на iPhone и това не изглежда никак обнадеждаващо. Ако изгледате клипа по-долу, ще видите, че една проста комбинация от няколко емотикона е в състояние да блокира телефона ви, стига някой „приятел“ да си направи шега с вас, като ви я изпрати. На пръв поглед нещата изглеждат доста просто, но всъщност има няколко начина да получите неприятното съобщение – като файл, съдържащ фрагментите, като копиран текст в съобщение, или като бележка в Notes или iCloud. Важно е да се отбележи, че вторият метод действа само при устройства с операционна система да iOS 10.1.1, а първият засяга и такива с iOS 10.2.1. Ако станете жертва на подобна лоша шега, ще трябва да посетите този линк, за да успеете да накарате телефона си да работи отново правилно.

Бъгове като този изглеждат доста безсмислени на пръв поглед, но всъщност имат своето техническо обяснение. В текста виждаме бял флаг, емотикон нула и емотикон с дъгата. Последният сам по себе си се състои от три символа, развят бял флаг, символ, наречен VS16 – variation sector 16 и дъгата. Какво прави VS 16 в този случай? Този символ указва на устройството, как да се съчетаят останалите около него в един емотикон, за да придобие той вида на знаме с цветовете на дъгата. Текстът, който копирате, когато изпращате съобщението кара телефона да се опитва да комбинира знаците бяло знаме и нула в един емотикон. По пирнцип телефонът не би се опитал да направи това, но "виждайки", че третия знак с дъгата е там и "знаейки", че той може да се комбинира с бялото знаме, се опитва отново и отново, като блокира в опитите си да изчисли комбинацията.

Фактът, че съществуват подобни бъгове не е толкова неприятен, защото няма как всички възможни комбинации и варианти да бъдат предвидени предварително, колкото неприятно е усещането, че подобни случаи зачестяват и насаждат известно недоверие към работата на Apple и надежността на защитата, която тя ни осигурява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хахахапфуфафафа. Е***и бъга. Колко лесно е да крашнЕш на някого тел. Това е сериозен пропуск в системата. Толкова много хвалеха аймесидж услугата, а то какъв бъг, чак не мога да си обЯсня с наличието на най-добрите Софт инжЕнери такъв смешен бъг да допуснат. Интересно ми е ако изключиш аймесидж да получаваш само СМС дали пак ще крашнE телефона.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само с iMessages е проблема.Защита просто няма.На 10.2.1 бетите не е отстранен проблема

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...