Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Крис Латнър обясни защо напуска Apple


dessyteneva

Recommended Posts

tesla-logo-sign.jpg

По-рано тази седмица, Tesla отбеляза точка в своя полза, обявявайки назначаването на Крис Латнър, уважаван инженер на Apple, подпомогнал развитието на програмния език Swift и бивш ръководител на екипа, работещ по Xcode. Това със сигурност не е нещо ново, но високия пост на Латнър в компанията и напускането й, за да работи с Елън Мъск, определено предизвикаха множество коментари.

В резултат на това се появиха и спекулации, относно причината, накарала инженера да си тръгне, като някои твърдяха, че той е разочарован от арогнтната политика на секретност в компанията, а други, че това е станало заради изоставянето на плановете й за създаване на собствен автомобил.

Самият Латнър първоначално не посочи причините за тази си стъпка, което даде воля на фантазиите и конспиративните теории.

Вчера, в интервю за MacRumors, инженерът най-сетне обясни, защо е бил привлечен от Tesla и възможностите да работи по трудни и важни задачи. В новата си месторабота, той ще бъде вицепрезидент и ще се занимава с разработките на софтуер за автопилота на компанията и не скри, колко е развълнуван от перспективата да се занимава с нещо ново, след повече от десетилетие на фокусиране върху инструменти за разработчици:

Цитат

„Аз писах кодове повече от 30 години, а 16 от тях прекарах в създаване на инструменти за разработчици.“ - споделя Латнър. „Обичам да се занимавам с това, но съм готов да премина към нещо ново, а автопилотът е невероятно важен за света, заради способността му да спасява човешки животи и да създава удобства при пътуване. Това е много трудна технология, а опитът ми в изграждането на софтуер в голям мащаб и подходящият екип за целта, ще бъде полезен. Разбира се аз съм и голям фен на Tesla от много време.“

Трябва да отбележим, че Крис Латнър не е единственият ценен кадър на Apple, който си тръгна през последните дни. По-рано тази седмица Tesla нае и машинния инженер Мат Касеболт, който участваше в работата по MacBook Air, Mac Pro и наскоро излезлите на пазара MacBook Pro с Touch Bar.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...