Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Време ли е Apple Watch да започне да поддържа и Android?


dessyteneva

Recommended Posts

apple-watch-android.jpg

Apple Watch отбеляза своя успех сред потребителите, но докато Apple остава водещ производител на смарт часовници, неговият пазарен дял бавно, но сигурно намалява поради конкуренцията от страна на Samsung, Garmin и Fossil.

Допълнително влияние ще оказже и актуализацията Android Wear 2.0, която се очаква да дойде в началото на следващия месец с два часовника, създадени в партньрство от LG и Google, която ще добави функции като магазин за приложения, което ще ги направи по-малко зависими от телефоните и по-съвместими с iPhone.

Apple Watch може да е най-популярния смарт часовник, но това не винаги е на-добрия вариант. Той работи само с iPhone, докато в същото време много фитнес тракери, работят както с iOS, така и с Android и, ако иска да отговори на тенденциите на пазара, Apple ще трябва да направи своя часовник съвместим с конкурентната операционна система. Това може би ще се окаже последния пирон в ковчега на Android Wear и Tizen и ще накара дори скептиците да си купят продукт на Apple.

Ключът е в гъвкавостта!

Apple трябва да следва стъпките на Garmin и Fitbit, чиито устройства предлагат поддръжка на различни платформи, докато Apple Watch остава заключен единствено към iOS. Може би компанията трябва да създаде приложение за Android, или поне да направи своя часовник съвместим с Google Health, като първият вариант определено ще бъде по-удачен, тъй като така тя ще запази известен контрол върху нещата.

Докато за фитнес тракерите никога не е било проблем да работят с различни операционни система, то при смарт часовниците, това не винаги е било така. Android Wear не работи с iOS така, както с Android смартфоните, въпреки че това до някъде ще се промени с новата версия 2.0 и приложенията Gear на Samsung, които бяха пуснати в App Store.

Дори и с ограничен набор функции, Apple Watch би бил хит за конкурентната платформа.

Да си припомним iPod!

Колкото и абсурдно да звучи, припомнете си iPod, който в крайна сметка започна да поддържа Windows. Ход, който мнозина смятаха за невъзможен, но именно това стана причината, той да бъде хит. Същото може да се каже и за iPhone, чиито продажби буквално избухнаха, след като той излезе отвъд контрола на AT&T.

Apple вече е най-високо оценената компания в света, но анализаторите на Уолстрийт и критиците са скептични относно нейното бъдеще. Колко дълго може да разчита тя на славата на iPhone? Ако компанията иска да спечели почитателите на носими устройства, то ще трябва да преглътне гордостта си и да се обърен към конкурентната платформа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бе,китайска андроид пръчка за 200лв и часовник за 1000+ :) Как пък не!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...