Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Нов патент сочи възможността Jet Black да не се надрасква толкова лесно


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-7-jet-black.thumb.jpg.48cbfd8b121336b2b821feb72823a9b9.jpg

Нова заявка за патент сочи, че Apple може да замени стъклените панели, които се предполага, че ще бъдат използвани в бъдещия iPhone 8, с керамични, което ще направи телефоните много по-устойчиви на надраскване. 

Всъщност тя е подадена още на 29 юли 2015 година, а както знаете имаше редица слухове за използване на сапфир още в iPhone 6, които така и не се сбъднаха. В новия документ, подаден в патентното ведомство на САЩ се описва технология за лазерно полиране на сапфир и цирконий, която би помогнала в сложния процес, затрудняван от твърдостта на материалите, който сега е много бавен и трудоемък, особено когато по повърхността им има различни контури, както е при панелите на телефоните.

Цитат

„Корунд е кристална форма на алуминиев оксид и може да бъде намерен в различни цветове, много от които обикновено се определят като сапфир“ обяснява компанията. „Като цяло сапфирът е много здрав материал с твърдост 9.0 по скалата на Моос и като такъв е в състояние да издържи много повече на надраскване. Поради своята твърдост и якост, сапфирът може да бъде привлекателна алтернатива на други прозрачни материали, като поликарбонат например."

Така бъдещият iPhone 8 може да притежава керамични панели, подобно на един от моделите Apple Watch Series 2, което едновременно ще подпомогне безжичното зареждане и ще го направи много по-издръжлив на надрасквания, тъй като този материал има твърдост 9,0 по скалата на Моос, а любимият на потребителите цветови вариант Jet Black, вече няма да изглежда толкова износен дори след по-дълга употреба.

Разбира се това е само още една от многото заявки за патенти на компанията и не се знае дали тя ще приложи технологията сега, или когато и да било в близко бъдеще, но от друга страна този вариант е наистина приемлив, като се има предвид големите очаквания за десетия юбилеен модел iPhone.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...