Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple ще представи нов революционен продукт тази година


dessyteneva

Recommended Posts

apple-smart-glasses-augmented-reality.jpg.9885a206cef5e5820a4d1867ece17ee6.jpg

В своя седмичен подкаст Робърт Скобъл отново твърди, че Apple работи в тясно сътрудничество с Carl Zeiss по очила за добавена реалност. След като блогърът за пръв път спомена това миналия месец пред Apple Insider, сега вече до някъде уточнява и кога горе долу ще се случи - при откриването на новия кампус на компанията, или през септември, когато ще видим iPhone 8.

Всъщност първото предположение за събитието няма особен смисъл, тъй като е нелогично компанията да го направи по същото време, когато ще открие своя нов корпоративен център и може би по-скоро очилата ще бъдат представени на самостоятелно събитие. Скобъл наскоро предположи, че компанията ще пусне напълно прозрачен iPhone по-късно тази година, което не съвпада с нито един от досегашните слухове, така че спокойно можем да се абстрахираме поне от времевия аспект в догадките му и за виртуалните очила.

От друга страна много източници твърдят, че Apple отдавна работи върху евентуалното приложение на добавена реалност, което поне на пръв поглед придава известна достоверност на твърдението за собствени очила. В края на миналата година Bloomberg заяви, че гигантът е направил поръчка за малки количества дисплеи с размер именно като за очила на един от своите доставчици, които ще бъдат използвани за тестове, но спомена като евентуален срок на премиерата им  2018 година. Известният анализатор Минг-Чи Куо, също спомена за нов продукт, свързан с добавената реалност миналата година, но прогнозира появата му за след 3 до 5 години.

Не трябва да забравяме, че Главният изпълнителен директор на компанията, Тим Кук през последните месеци не в еднъж изрази своя възторг при обсъждане на технологията:

Цитат

Има виртуална реалност и има добавена реалност“ заяви той преди няколко месеца. „И двете са изключително интересни, но моето лично мнение е, че разширената реалност е по-голяма от двете, което дава възможност например, да седнем и да говорим все едно се намираме в една стая, въпреки разстоянието помежду ни. Може би това е нещото, за което говорим, то не е тук , но може да се направи така, че да бъде. Има много вълнуващи неща в тази технология.“

Apple често изследва нови технологии, които никога не виждат бял свят, но след всички тези съвпадения в слухове и догадки, просто е невъзможно да игнорираме възможността компанията да представи свои виртуални очила в близко бъдеще. В много от докладите, свързани с бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, сме срещали и намеци, че той може да включва технология за разширена реалност директно в камерата си, така че има известна вероятност очилата да бъдат представени на есен, заедно с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...