Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Какво да очакваме от tvOS и Apple TV?


dessyteneva

Recommended Posts

58a92eff5cd6e_appletv.thumb.jpg.bfd3de51b8d768a75f2f5d4474a1d39f.jpg

През последната година, Apple TV като че ли не се радва на голямо внимание от страна на потребителите, въпреки че tvOS им донесе новата опция Dark Mode и телевизионното приложение TV App за някои региони. Слуховете, че компанията ще интегрира свой собствен пакет услуги не спират, а липсата на хардуерна актуализация миналата година подсказва, че декодера не е основен приоритет за Apple, но всичко това ще се промени.

Компанията работи върху оригинално съдържание и стрийминг услуга, а неотдавнашното наемане на Тимъти Туердал, който преди това отговаряше за Amazon Fire TV, сочи че Apple TV не е забравена.

Какво можем да очакваме?

TV App

Нов доклад на Bloomberg отбелязва, че приложението за телевизия всъщонст е орязана версия на това, което е трябвало да бъде първоначално. На пръв поглед то е проектирано да бъде портал за достъп до концерти и спортни събития, но това така и не се случи. Независимо от това TV App улеснява потребителите, обединявайки няколко стрийминг услуги, а непрекъснатото им обновяване сочи, че компанията работи върху добавянето на нови такива. Все повече клиенто започват да го използват и това ще създаде платформа за предстоящото оригинално съдържание на Apple.

Streaming Service

Безспорно една от най-обсъжданите предстоящи стъпки в медийната платформа на компанията е включването на собствени стрийминг услуги, а според новия доклад на Bloomberg, 30-40 долара месечна цена за подобно съдържание би била наистина конкурентна на останалите играчи на пазара. Слуховете, че Apple ще си партнира с различни компании и дори ще закупи Time Warner не стихват, но официална информация все още няма. Може би точно формалностите около подобни договори са една от потенциалните причини компанията все още да не е стартирала собствена стрийминг услуга. Еди Кю най-добре обобщава това в свое изказване:

Цитат

„Дали ние предоставяме услугата, или някой друг, това на истина не е от значение. Това, което се опитваме да направим е да изградим платформа, която позволява на всеки да предостави съдържанието си на потребителите. Ако Time Warner или DirecTV искат да предложат своя пакет, то те трябва да го направят чрез Apple TV и iPad или iPhone.”

Въпреки, че не става ясно дали в действителност ще видим собствена стрийминг услуга на Apple, 84% от потребителите вече са заявили своето съгласие да плащат за нея.

Оригинално съдържание

Наред със слуховете за собствена стрийминг услуга на Apple, неминуемо на дневен ред излизат и очакванията за оригинално съдържание, което компанията ще предоставя. По това време миналата година например се чу, че тя работи върху шестсерийна драма с участието на д-р Дре и това би било началото на експанзията й в областта на създаване на собствено видео съдържание за Apple Music.

Според The Wall Street Journal, Apple планира да изгради нов бизнес по отношение на създаването на филми и телевизионни предавания до края на тази година, а премиерата на риалити шоуто "Planet of the Apps" се очаква още през пролетта.

По време на доклада си за приходите от първото финансово тримесечие, Тим Кук обяви:

Цитат

„Ние ще направим първата крачка по отношение на ориигналното съдържание за Apple Music тази година“.

Siri

Докато се очаква виртуалният асистент Siri да захранва устройства подобни на Amazon Echo, чийто прототипи вече се тестват, то Apple TV вече се счита за негов дом. Скорошен доклад сочи, че микрофонът, който се намира в Siri Remoute сега, всъщност е бил предвиден за инсталиране в декодерите на компанията, а Bloomberg твърди, че тя е избрала да вгради асистенат в своя декодер, преди да създаде собствен говорител.

По-ранни слухове говорят за това, че бъдещите говорители ще включват и камера за лицево разпозннаване, която ще позволи автоматично пускане на предпочитаното съдържание, според вкуса на потребителя. Apple TV е идеалният спътник на бъдещия говорител и би дал на клиентоте повод да го закупят.

HomeКit и аксесоари

Ъпдейтът на tvOS донесе контрол над HomeКit чрез Siri през Apple TV, а с дистанционното потребителите могат да контролират различни аксесоари от давана си. С tvOS 10.0.1 стартира и приложението WiFi Accessory Configuration, което ще позволли това. Всъщност това, което остава е компанията да пусне едно приложение Home, за своята телевизионна операционна система, което да я превърне в истински хъб за конфигурация и контрол и да направи устройството още по-полезно.

Докато производителите на аксесоари от трети страни могат да продължат да създават интегрирани устройства за декодерите на Apple, то компанията може да пусне собствени контролери за управление на игри.

Хардуерен ъпгрейд

Най-очакван по отношение на Apple TV разбира се е неговият хардуерен ъпгрейд, като според слуховете новия декодер, който може би ще бъде представен на WWDC 2017, ще поддържа 4К видео. Нов доклад твърди, че устройството вече се тества под кодово име J105, а следващата естествена стъпка в тази посока, би била увеличаването на капацитета му и поставянето на по-бърз процесор.

След спиране на прозводството на собствени рутери, компанията би могла да вгради подобни функции в Apple TV, което би придало повече смисъл на бъдещия домашен хъб и Siri говорител, които споменахме по-горе.

Всичко това очертава една наистина продуктивна година по отношение на Apple TV, като сочи и фокусирането на компанията върху бъдещото устройство и неговия софтуер, а ние можем само да изчакаме, за да видим какво ще ни покаже тя в началото на юни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...