Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple придоби израелската компания RealFace, специализирана в лицевото разпознаване


dessyteneva

Recommended Posts

realface.jpg.530228f6d753ed428364a96edacae075.jpg

Някак си в унисон с последните спекулации, вчера се появи любопитната информация, че Apple е закупила израелския стартъп за киберсигурност и машинно обучение, RealFace, специализиран в технологиите за лицево разпознаване. За тази сделка съобщи The Times, който публиуква съобщение, че базираната в Тел Авив компания, основана през 2014 година е закупена от гиганта за 2 милиона долара.

Сайтът на компанията не работи в момента, но според рекламните материали, тя е разработила технология за разпознаване на лица, която интегрира изкуствения интелект и „връща човешкото възприятие в цифровите процеси“. Софтуерът използва патенти, които дават възможност за бързо обучение от чертите на лицето. RealFace е създател и на вече несъществуващото приложение, наречено Pickeez, което избира и подрежда най-добрите снимки в галерията на потребителите на различни платформи, използвайки именно този софтуер. Демонстрацията можете да видите в следващото видео:

Според анализатори, тази година се очаква Apple да се откаже от Touch ID и физическия хоум бутон в своя iPhone 8, замествайки го с 3D лазерна технология за лицево разпознаване. Късното придобиване на стартъпа не би й позволило толкова бързо да интегрира патентованата му технология в своите разработки, но може би те ще влязат в употреба в близко бъдеще. RealFace е четвъртата израелска компания, която Apple придобива напоследък, след като през 2011 година купи Anobit (400 милиона долара), през 2013 година – PrimeSense, (за около 345 милиона) и през 2015 – Linx (за 20 милиона).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...