Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple проектира дисплей, който чете пръстови отпечатъци


dessyteneva

Recommended Posts

apple-iphone8.thumb.png.16e200dcd264e4d556be91708cbc3ea6.png

Apple патентова нова технология, която позволява целия дисплей на iPhone да се превърне в скенер за пръстови отпечатъци. Тази информация идва, за да потвърди слуховете, че компанията се готви да замени Touch ID в следващите си смартфони с функционална зона, подобна на Touch Bar при MacBook Pro. Според различни източници, се очаква тази година да се разделим с емблематичния хоум бутона на iPhone, което ще намали чувствително размера на рамката около дисплея и ще позволи използването на по-голям екран, при запазване на сегашните физически размери на телефоните.

Имаше редица спекулации, че компанията ще използва други решения за биометричните данни, като скенер за ретината на окото например, но вместо това тя патентова тази технология, която ще й позволи да използва площта на целия дисплей като четец за пръстови отпечатъци.

apple.jpg.43a39bc190bdc434f43bf78a748024b0.jpg

Документът е озаглавен „Електронно устройство с включен пръстов биометричен сензор в дисплея и свързаните с това методи“ и описва как чувствителни пиксели могат да се интегрират в панела, за да превърнат целия екран в скенер. Те ще се позиционират в горния слой, между този за биометрично разпознаване, „прозрачен диелектричен слой“ и „прозрачни проводящи трасета“, а контролерът за сканиране също ще бъде вграден в самия дисплей.

Според Apple превръщането на целия дисплей в скенер ще увеличи скоростта, с която се извършва удостоверяването и ще позволи то да става автоматично, по време на употребата на телефона. Така ще отпаднат някои стъпки, които сега подсказват на потребителите как да отключат смартфона си.

Всъщност това не е първият подобен патент на компанията, но интересното тук е, че той излиза на яве броени месеци преди премиерата на iPhone 8, за който подобна технология би била от решаващо значение след основния редизайн, който се предполага, че ще получи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...