Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Минг-Чи Куо: Всички модели iPhone през 2017 година ще имат Lightning порт с възможност за бързо зареждане


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-lightning-port.jpg.a86c86d98bec617d1c8f6c57d41fbc47.jpg

След като само преди два дни се появи информацията, че Apple планира да изостави своя Lightning конектор в полза на USB-C, вчера тя беше опровергана не от кой да е, а от известния анализатор Минг-Чи Куо, който се слави с точните си прогнози по отношение на пордуктите на компанията.

Според него, и трите нови модела iPhone, които ще видим през септември тази година, ще запазят своя Lightning порт, като ще получат и възможността за бъзо зареждане. Единият от тях ще бъде обновен изцяло с OLED дисплей и по-голяма L-образна батерия, а останалите два ще са ъпгрейд на 4.7 и 5.5 инчовите модели от миналата година.

Откъс от най-новите бележки на анализатора, достигнал до MacRumors сочат, че трите устройства ще поддържат бързо зареждане, чрез Type-C Power Delivery технологията, но стандартния за компанията Lightning порт ще бъде запазен. Ключовото техничесто предизвикателство тук е осигуряването на безопасността на продуктите и стабилното предаване на данни по време на зареждането. За да постигне тази цел, Apple ще прибегне до TI Power Management и Cypress Power Delivery чипове. Трябва да отбележим, че OLED версията може би ще се зарежда по-бързо, заради новата си двуклетъчна батерия под формата на буквата „L”.

Куо очаква компанията да запази своя Lightning порт, като го направи само малко по-тънък, подобно на USB-C, заради програмата за MFi лицензиране, която носи огромни приходи от производството и продажбата на съвместими аксесоари от трети страни. Друга основна причина да се запази познатият ни порт е предаването на данни с висока скорост, което все още е предизвикателство. 12.9 инчовия iPad Pro вече поддържа USB 3.0 скорост и бързо зареждане Lightning към USB-C, но iPhone и останалите устройства на компанията, все още прехвърлят със скорост по стандарта USB 2.0.

Прогнозите на Куо идват само два дни, след като The Wall Street Journal съобщи, че най-малко един от тазгодишните модели iPhone ще има USB-C порт, вместо Lightning, което може би ще предизвика леко объркване сред феновете, които следят с интерес слуховете за бъдещите устройства. Всъщност най-новите модели MacBook Pro са оборудвани с Thunderbolt 3 портове, които имат един и същ дизайн като USB-C, 12 инчовия MacBook също има USB-C порт, което означава, че Apple може просто да постави Lightning към USB-C кабел в комплекта на следващите си iPhone и така да улесни свързването им.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...