Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple без много шум пусна нов модел iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

iPhone-6-gold.png.5eac19cd0ce65435ed6ad51c20c5b994.png

Когато дебютира през септември 2014 година, iPhone 6 не разполагаше с опция с 32 GB вградена памет. Тогава на разположение бяха само 16/64/128 GB конфигурации, а след това Apple увеличи паметта на базовите модели до 32 GB, но 16 GB iPhone 6 и iPhone SE си останаха в продажба.

Може би ще ви прозвучи малко необичайно, но сега в Китай вече се продава нов 32 GB iPhone 6 в цвят Gold и може да бъде закупен чрез Taiwan Mobile. Операторът предлага изключителна оферта с 30 месечен договор и такса от 45 долара месечно, рекламирайки го като най-евтиния iPhone някога, а цената му трудно може да бъде сравнена с тази на iPhone SE или дори на останалите модели iPhone 6, защото той се подарява безплатно.

1.jpg.2f3b7afd276cd3393692fc87e3ee5be3.jpg

Добавянато на 32 GB опция в ниския ценови клас е объркващ ход за Apple, тъй като целта на iPhone SE беше точно да запълни тази ниша и повече пространство за съхранение в по-големия му събрат, може би ще отнеме част от пазарния му дял. В същото време това може би ще проработи като начин да се продават на потребителите евтини iPhone, които визуално са много близки до последния модел, тъй като макар и по-нов, SE външно прилича на по-старите си предшественици 5/5s. От друга страна все още не е ясно дали iPhone SE ще получи хардуерна актуализация тази година и може би новата опция при iPhone 6 идва точно на време, за да замени едно бъдещо ново поколение на по-малкия модел. За съжаление обаче, поне за сега новата опция е достъпна само в Азия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво лошо има в такава политика, това все пак е бизнес, а те се справят доста добре май ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Китай сменят панели на 6 и 6s и ги правят 7-ци ;). В този пазар, както и в Индия има огромна нужда от по-евтини iPhone. Вярвай ми преди да направят каквото и да било, голям екип от специалисти е направил проучвания, достигнал е до изводи, след което е убедил ръководните органи в Apple за всичко това. Те много добре си знаят какво правят и си гонят резултатите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че там има по 1 милиард потребителя. И в Китай и в Индия. Нас кой ни брой за потребители? Китайците за нас питат от кой квартал сме с тази бройка под 7 милиона ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ние сме на дъното на класацията и това ще е така докато операторите дават псевдо оферти с най-скъпите си планове и 1000 лв телефона. Чудя се дали официалния оборот на България в статистиката на Епъл е повече от 10000 годишно. Та вярно мааме козунак, ама като великденския по хлебарниците - без яйца, захар и там каквото се слага в него по принцип.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гога, не е баш така. 20% от 1 милиард е повече от 30% от 200 милиона примерно. Така, че залъка си го бива.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Русия, iPhone основно би се продавал в Москва. Там е толкова висок стандарта, че никога няма да си помислят да го пускат евтино. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли нещо не разбирам - проблем ли е, че в Китай има iPhone 6 за $45/месец (бъркам ли се, че това са щ.д.?), а в България не са ни пуснали тази невероятна оферта? Защото не виждам къде е далаверата да го вземеш за тези пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той телефонът е безплатен, таксата за плана е 45 долара и има "далавера", ама ние тук няма да доживеем такава, иначе много оператори имат подобни сладки оферти, скоро четох, че Tmobile например дават втори iPhone 7 при покупката на един, но нашите оператори няма да го направят никога. Аз се надявах Теленор като влезе да пусне нещо подобно, защото в други страни има топ модели за 1 евро при висок план, но вече толкова години няма признаци, че подобно нещо ще бъде пуснато и у нас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Говориш за Русия, а след това цитираш Казахстан, Киргистан, Украйна, Армения, Азарбейджан. Ако те чуят от тези държави, доста ще ти се убидят след като толкова трудно се отделиха от Русия. Това са отделни държави и там ситуацията е много различна. Затова казах, че в Русия iPhone би се продавал в Москва и евентуално в Санкт Петербург. В останалите области, ситуацията е доста лоша откъм стандарт на живот, така че хората повече мислят за прехрана, отколкото за iPhone, както всъщност е и в покрайнините на Москва. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...