Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Патент на Apple подсказва лицево разпознаване и 3D селфита за iPhone 8


dessyteneva

Recommended Posts

iPhone.png.1c21f4c7451c05d5df369fd279b2fd01.png

След всички спекулации по отношение на иновативната фунткционалност за разпознаване на лица в следващото поколение iPhone, Apple получи патент за мистериозна технология, позволяваща „подобрено разпознаване на лица с помощта на дълбочинна информация“, чрез прилагането на специално модифицирани хардуерни и софтуерни модули.

Не става ясно как точно компанията ще интегрира тази технология в следващото си поколение iPhone, но документът сочи, че устройството ще разчита на комбинация от модули за камерата, дълбочинни сензори и техники за компютърна обработка на изображението, за да генерира дълбочинни карти и да идентифицира точно лицата в кадъра.

Чрез разграждане на изображенията на по-малки „прозорци“ и избиране на едно или повече места във вътрешността й, технологията ще тества за наличие на човешки лица, а този метод ще направи процеса по-точен и по-малко интензивен.

В документа се посочва, че технологията вероятно ще бъде на разположение както за наподвижни изображения, така и за видео, а това може да донесе и някои проблеми, тъй като тя ще стане по-малко надеждна, когато лицата се появяват на различни места и дълбочини, което ще доведе до повишена честота на грешките.

Този документ потвърждава спекулациите, свързани с въвеждането на добавена реалност и революционна 3D камера за селфита, а Apple ще разчита на инфрачервени модули, създадени от придобитата от нея компания PrimeSense, които ще бъдат в състояние да проектират лъчения върху сцената и ще позволят на устройствата да създават т.нар. "дълбочинни карти".

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че новата, подобрена камера ще е сред причините за увеличаване на цената на бъдещия iPhone 8, която може да надмине психологическия праг от 1000 долара.

Въпреки всичко това, трябва да отбележим, че все пак един патент не означава, че непременно ще видим технологията в действие още в следващия модел на компанията, но евентуалните й приложения в бъдеще могат да бъдат наистина любопитни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...