Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple вече тества технология за дисплея, която е по-добра от OLED


dessyteneva

Recommended Posts

apple-watch.jpg.1c59ca9ac369604677592c9eb62003a2.jpg

Тази година се очаква Apple да представи своя първи OLED iPhone, по случай десетия рожден ден на емблематичния смартфон. Нов доклад от далечна Корeя обаче сочи, че компанията вече работи по нова технология за дисплея, която може би ще дебютира с Apple Watch Series 3 тази есен. Следващото носимо устройство на гиганта, ще е с нов десплей, който може би ще бъде използван и в бъдещите й модели смартфони и това ще засегне доставчиците на компанията.

Business Korea твърди, че Apple Watch Series 3 ще има micro-LED екран, вместо сегашния OLED панел и, ако това ви звучи познато, то е защото поредица доклади от 2015 и началото на 2016 година твърдяха, че Apple разработва тази технология в Тайван.

micro-LED екраните са по-малки от алтернативните и по-енергоефективни, а изданието отбелязва, че те са и по-тънки и по-леки от OLED или LCD панелите. С вендряването на тази технология LG, която е изключителен доставчик на OLED дисплеи за Apple Watch Series 1 и 2, ще получи финансов удар в размер на 200 милиона долара, а в доклада се посочва, че Apple ще започне масовото производство на micro-LED панелите за новото поколение часовници в Тайван в края на тази година.

Ако технологията бъде усъвършенствана, компанията може да направи и следващата стъпка, преминавайки към използването на micro-LED за своите смартфони, от което Samsung и LG ще губят около 1 милиард долара годишно. Всъщност не става ясно кога би могло да се случи това, но докладът предполага, че първия подобен модел ще е iPhone 9, който ще бъде представен следващата година, като панелите за него ще бъдат произведени от китайската компания BOЕ, при което южнокорейските доставчици ще изгубят част от бизнеса си.

Многобройни документи прeз последните години описват усилията на различни производители на дисплеи, включително Samsung, LG, Japan Display, BOE и др. да спечелят поръчките на Apple за OLED панели. Понастоящем Samsung е в най-благоприятно положение, като изключителен доставчик на OLED екраните за iPhone 8, но гигантът търси начин да разшири спиъска на търговците, за да се подсигури, че ще има достатъчни количества под ръка, за да задържи цените на компонентите ниски.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...