Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple нае експерт по разширена реалност от NASA


dessyteneva

Recommended Posts

Norris.jpg.c576ff1d2eb503a5aa553c3b776aedf9.jpg

Apple нае Джеф Норис, експерт по разширена реалност, основал офиса за иновации в мисията на НАСА, съобщи Bloomberg.

Норис се присъединява към екипа на компанията като старши мениджър, работещ в областта на AR с екипа, ръководен от Майк Рокуел, който преди това е бил директор в Dolby Labs. Според слуховете този екип разработва очила с добавена реалност, както и някои функции на AR за бъдещите версии на iPhone.

Преди да се присъедини към Apple, Норис работи в лабораторията за реактивни двигатели на НАСА от 1999 година насам. Със създаването на Службата за иновации в операциите за мисии основава JPL Ops Lab за разработване на интерфейс за човешките системи в различни мисии. Проектите са фокусирани върху взаимодействието между хората и системата, с акцент върху виртуалната и добавената реалност.

На своя уеб сайт, Норис публикува речта си, посветена на добавената реалност и JPL Ops Lab на НАСА, голяма част от които фокусира върху очилата с добавена реалност и тяхната употреба.

Под ръководството му JPL Ops Lab предостави Microsoft Hololens на астронавтите на Международната космическа станция и разработи софтуер за практическа работа с тях на Марс.

През последните няколко години Apple проявява силен интерес към добавената и виртуалната реалност и се говори, че има голям екип от служители, работещи по технологията и изследващи начините, по които тя би могла да се използва в бъдещите продукти на компанията.

Гигантът работи и върху умни очила за виртуална реалност и според слуховете, премиерата им е предвидена за следващата година. Много източници твърдят, че някои функции на тази технология ще дебютират още в iPhone 8 тази година, а изпълнителният директор на компанията Тим Кук изрази неведнъж вълнението си, във връзка с добавената реалност и нейните възможности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...