Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

11 скрити функции в iOS 11


dessyteneva

Recommended Posts

iOS-11.thumb.jpg.b2cc8d6ded0ea5c17853f52de2fdfcab.jpg

След като Apple пусна в понеделник първата публична бета версия на iOS 11, много от нетърпеливите фенове на марката побързаха да я инсталират на своите устройства, а някои от тях вече го бяха направили преди това, с версията за разработчици.

iOS 11 разбира се все още не е готова, но е достатъчно стабилна, за преглед и крие някои интересни функции:

 

  • Вече можете да кореспондирате със Siri писмено, след като изберете опцията в Settings – General – Accessibility – Siri – Type to Siri.
  • Новата организация на известията на заключен екран се нарича Cover Sheet и е почти идентична със старата, като показва последните известия, докато не прекарате пръст нагоре от средата на екрана. Този жест ви позволява да видите по-старите нотификации.
  • Face Time Live Photos: Много приятна нова функция, която повечето хора най-вероятно няма да намерят сами. За да я актииврате, отидете в Settings - Face Time и включете Face Time Live Photos, а след това докато сте във видео разговор, ще можете да заснемете част от него, като докоснете бутона и той ще се превърен в жива снимка.
  • Конвертиране на всичко в PDF файл. Това е нов бутон в листа за споделяне на iOS, маркиран с PDF, който позволява конвертирането на уеб страница, снимка и на практика почти всичко в един PDF файл, който може да бъде отбелязан с допълнителна бележка и запазен.
  • Спиране използването на новия формат HEIF. В iOS 11 Apple преминава към използването на нов фотографски формат HEIF, за който твърди, че заема по-малко място, без да прави компромис с качеството, но ако не искате да го използвате, можете просто да изключите опцията от Settings – Camera – Formats като превключите High Efficiency на Most Compatible.
  • Не се притеснявайте когато шофирате, защото iOS 11 има нова функция, която ще ви попречи да използвате телефона си през това време. Това е чудесна идея, но е скрита в настройките и трябва да отворите Settings – Do Not Disturbe – Do Not Disturbe While Driving – Activate и да изберете Manually или When Connected to Car Bluetooth, за да я използвате.
  • Ръкописно въвеждане на имейли. Ако искате да направите своята кореспонденция по-оригинална, вече можете да натиснете някъде в свободното пространство в тялото на съобщението, докато го пишете и просто да докоснете Insert Drawing, което ще ви позволи добавянето на ръкописен текст.
  • Вече имате нова възможност да променяте начина, по който едно приложение се обноявва във фонов режим, след като отворите Settings – General – Background App Refresh – Background App Refresh и изберете дали това да се случва винаги, или само когато сте свързани с WiFi мрежа. Така ще можете да запазите батерията си, когато сте в движение.
  • Emergency SOS – придвижете се в Settings – Emergency SOS и активирайте функцията, като въведете контакт за спешна връзка. След това по всяко време, когато докоснете бутона за включване пет пъти, тя ще се задейства и ще уведоми близките ви, че имате проблем. Можете също така и да изберете на екрана да се появява брояч, който забавя активирането, за да се предпазите от случайни съобщения.
  • Вече можете да си запишете бележка, без да се налага да отключвате телефона. Новият контролен център на iOS 11 ви дава директен достъп до Notes.
  • Последната скрита функция, което искаме да ви покажем определено е странна. Ако бутонът за включване на вашия телефон се повреди, тя ще ви позволи да го изключите софтуерно. За да я намерите трябва да отворите Settings – General – Shut Down, която се намира в дъното на списъка. Повторното включване на устройството в подобна ситуация ще стане, след като го включите да се зарежда.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...