Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple се нареди на трето място при носимите устройства с 2.8 милиона продадени Apple Watch


dessyteneva

Recommended Posts

59854e7c7bdbd_applewatch2.jpg.29f1b1c259420756019f65b5dc453bd1.jpg

Делът на Apple Watch от глобалния пазар на носими устройства продължава да расте, но все пак компанията остана на трето място, след Xiaomi и Fitbit, според данни от проучвания на Strategy Analitycs, публикувани тази седмица.

Apple е продала 2.8 милиона часовници през изминалото фискално тримисечие, което представлява 13% от пазарния дял, твърдят анализаторите, но точната им бройка всъщност е неизвестна, тъй като компанията не я обяви в своите тримесечни резултати, посочвайки само, че продажбите са нарастнали с 50% и има най-продаваната интелигентна технология в света. Що се отнася до същия период на миналата година, отново по данни на SA, реализираните продажби са били в размер на 1.8 милиона бройки, или 9% от пазарния дял.

Фаворит в момента е китайската компания Xiaomi, която благодарение на евтините си фитнес тракери Mi Band е доставила 3.7 милиона бройки през последното тримесечие и е увеличила пазарния си дял от 15% на 17.1%. От своя страна Fitbit отбелязва известен спад и се класира на второ място с понижение от 28.5% на 15.7% и 3.4 милиона доставени единици. Според анализаторите, компанията е притисната между нискотехнологичните гривни на Xiaomi и интелигентните часовници на Apple и ще трябва да издържи първия си своеобразен тест за интелигентност до края на годината.

Като цяло производството на носими устройства отбелязва ръст от 8%, но развитието му е по-бавно в сравнение с миналата година. Слуховете твърдят, че Apple работи върху третото си поколение Apple Watch, който ще предлага мониторинг на глюкозата в кръвта, LTE свързаност и може би дори интелигентни каишки, които ще добавят функции, не изискващи замяна на самия часовник с по-нов модел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...