Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Bloomberg обяснява подробно как ще работи iPhone 8 без хоум бутон


dessyteneva

Recommended Posts

59a797703fa49_iphone8bar.jpg.9a01ef7cf56a7eea32bd628d5762fc2a.jpg

По-малко от две седмици ни делят от премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, която ще сложи край на всички слухове и спекулации по негов адрес. За пръв път от 2014 година насам ще видим нов дизайн, но в основата му стои премахването на един емблематичен за този смартфон компонент – хоум бутона. Това се прави с цел дисплеят на телефона да заема възможно по-голяма част от предния панел, в съответствие с модерния тренд в индустрията. Как обаче софтуерът ще се справи с липсата на този бутон?

Новият доклад на Bloomberg се опитва да отговори на този въпрос. Изданието твърди, че в основата на всичко стоят вече видяни снимки на смартфона и разговори с хора, които са в течение на плановете на Apple. Имена разбира се не се споменават, но информацията наистина звучи любопитно:

Цитат

„В долната част на екрана има тесен софтуерен бар, заместващ хоум бутона“ се казва в доклада. „Потребителят може да го премести до средата на екрана, за да отключи телефона, а когато е в някое приложение, този жест стартира многозадачността. От тук вече можете да продължите движението нагоре, за да затворите приложението и да се върнете на началния екран, а анимацията го засмуква в иконата. Интерфейсът за мултитаскинг е преработена така, че да изглежда като серия от самостоятелни карти, които могат да се преплитат“.

bloomberg.thumb.png.26467b959d3d82dfaa49232624f11572.png

Наличието на този софтуерен бар, или функционална зона в долната част на екрана е концепция, която вече сме виждали няколко пъти, но до сега тя така и не беше потвърдена. Вече знаем и за новия мултитаскинг жест, благодарение на изтеклия фирмуер за HomePod, но докладът на Bloomberg предлага някои нови подробности, които не бяха обявени по-рано.

Както вече знаете, iPhone8 и другите два придружаващи го модела iPhone 7s/7s Plus, ще бъдат представени на 12 септември, най-вероятно в конферентната зала Steve Jobs Theater в Apple Park, ако тя бъде завършена до тогава. На това се дължи може би и забавянето на поканите, тъй като мястото все още не е окончателно потвърдено. Заедно с новото поколение iPhone, би трябвало да видим и Apple Watch Series 3, както и 4K Apple TV, а продажбите на смартфоните най-вероятно ще стартират на 22 септември.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...