Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Face ID на iPhone X е с години пред Android конкуренцията


dessyteneva

Recommended Posts

5a0bd0ff10234_iPhoneX.jpg.cf39f37fa57aa22b5c3116e808023c1b.jpg

iPhone X донесе на iOS екосистемата съвсем нов трик, който с времето най-вероятно ще намери своя път към други iOS и macOS устройства. Face ID е знакова функция за лицево разпознаване, която е по-сложна от всичко, което можем да намерим при конкуренцията и разбира се много по-сигурна.

Феновете на Android, които са използвали лицевото разпознаване на Samsung с право ще кажат, че Apple не е измислила тази функция. Те дори могат да погледнат с недоверие, ако им кажете, че начинът на американския гигант е по-добър и сигурно ще бъде копиран от производителите на Android устройства, но това наистина е така.

Android Central направи преглед на десетия юбилеен модел iPhone и в него несъмнено най-интересната част е именно сравнението между Face ID и скенера за ириса на окото и функцията Face Recognition на Samsung. Да, Galaxy Note 8 и S8 разполагат с няколко системи за идентификация, базирани на биометрични данни – скенер за пръстови отпечатъци на гърба на телефоните, който сканира пръстите, скенер за ириса на окото, който е почти толкова сигурен, колкото Face ID и функция за лицево разпознаване, която обаче може да бъде излъгана със снимка, както се оказа неотдавна. Двете последни опции обаче не работят заедно.

Любопитното заключение на Android Central обаче е, че Face ID е далеч над всичко, което предлага Samsung. Според сайта, Face ID е толкова добра и последователна, че просто няма нужда от Touch ID, докато Android производителите не могат да стигнат до това ниво и затова запазват скенера за пръстови отпечатъци, макар и на наистина неудобно място. При Galaxy S8 и Note 8 трябва да изберете един от начините за идентификация. Сканирането на ириса на окото е далеч по-финно и изисква телефонът да се намира близо до лицето, за да работи, въпреки че функционира чудесно на тъмно. Лицевото разпознаване е по-бързо и лесно, но използва предната камера, което е предпоставка да се проваля по-често на слабо осветени места.

За сметка на това Face ID носи и допълнителни ползи като може да бъде използвана и за отключване на приложения, които иначе разчитат на Touch ID, докато при телефоните на корейския гигант няма подобна интеграция.

С всички тези доводи, сайтът заключва, че Face ID на Apple няма съперник в света на Android, а производителите на конкурентните устройства ще трябва да се замислят дали да се опитат да се състезават с нея, или да се придържат към изпитания сензор за пръстови отпечатъци, който за момента работи добре. Може би тук трябва да припомним и прогнозата на известния анализатор Минг-Чи Куо, който каза преди време, че ще са нужни повече от две години, докато конкурентите на Apple успеят да създадат релеватна функционалност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...