Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Джони Айв се завръща към ролята си в дизайна на продуктите на Apple


dessyteneva

Recommended Posts

5a2cc2357123c_JonyIve.thumb.jpg.1d27986ae69c0e7de4d82662b461259f.jpg

Главният дизайнер на Apple, Джони Айви, поема отново старите си мениджърски задължения, след като през 2015 година беше преназначен като главен проектант, а ежедневното управление беше поето от Алън Ди и Ричард Хоуърт. две години по-късно,  Айви се завърща в управлението, а в изявление за Bloomberg, говорител на компанията заяви:

Цитат

„След завършването на Apple Park, дизайнерските екипи отново ще докладват директно на Джони Айви, който остава изцяло фокусиран върху дизайна“.

Apple беше критикувана за някои от последните си дизайнерски решения, като начина, по който се зареждат Pencil и Mouse, липсата на портове в MacBook и разбирасе прореза в горната част на дисплея на iPhone X. Не е ясно дали това има нещо общо със завръщането на Айви, но както отбелязва 9to5Mac, Ди и Хоуърт реално никога не са били център на внимание, докато той остана в общественото полезрение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, кой па ги е критикувал за черната лента на Х? Нали това беше велико решение, мега красиво и отличаващо телефона? Поне тук така бях чел. Само са не вземат да я махнат сега, че съшите хора, дето я величаяха, да не почнат да викат колко по-красиво е без нея :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дори да е имало такъв коментар някъде, не мисля е редно да се глобализират тотално мненията, като възхваляващи черната лента.
Напротив - аз тук съм виждал мнения, които (ако ми позволите) бих обобщил в две групи: 1. "Тая черна лента къде я плеснаха да загрозява екрана..."  и 2. "Не ми пречи черната лента и дори не я забелязвам при работа с апарата".

Аз лично съм от втората група, но съм изразявал мнение тук, че според мен тепърва ще се разбере дали има предназначение тази лента извън визуалното или е творчески сакатлък на бъдещото гадже на другаря Кук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, как, бе, Саше? Имаше сума ти мнения колко е яка, че нарочно е сложена за отличава телефона от всички други, че от следвашата година щели да я сложат във всички епъл продукти, че Самсунг и останалите завиждали и щели да я копират и т.н. :) Аз пък съм убеден, че това недомислие ще изчезне, както и че touchID ще се завърне като допълнение на FaceID. Дано позная и следващата есен да се зарадвам с iPhone с OLED. Е, сигурно ще е 3000 лв, щото няма да има черно аки, ама няма как :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз прогнозирам точно обратното. Всичко което е на Х-а ще остане и ще се пренесе на другите модели. Тъчайди е по-вероятно да не се върне. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само заради липсата на Джони е лентата, със сигурност. :D 

А, и между другото, фамилията му не е ли Айв? Понеже често виждам да се пише Айви, а все като съм слушал интервюта казват Айв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно май е Айви, макар че и мен по-ме кефи Айв, ама кой ме пита :)
Ноч-ът си е супер емблематичен, Тони, и не виждам защо го отричаш. Щом Самсунг и реклами правят за него, маркетингът си е свършил работата. Много пъти писахме за това и явно сме си на 2 лагера. Мен хич не ме дразни и не го смятам за грозен. Придава му една “интересност” в смисъл - толкова години наред все едно и също - лента горе, лента долу. Сега дойде промяна и аз лично го възприемам като + че имам още малка част от дисплея за изобразяване на разни елементи, отколкото да е право и всичко да бъде постарому с черта горе, черта долу. Знам мнението ти по въпроса, разбирам го, но да речем че в случая за едни е дизайнерски гаф, за други - свежо и ново/различно/интересно.
За мен най-големите дизайнерски гафове на епъл са зареждането на меджик маус 2 и епъл пенсъл, както може би и грозният ‘гърбав’ батериен кейс за айфон 6/7.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, DreamcatcheR написа:

Принципно май е Айви, макар че и мен по-ме кефи Айв, ама кой ме пита :)

Ми не, Айв си е. 

https://forvo.com/word/jonathan_ive/

http://mashable.com/2013/11/15/tech-executive-pronunciations/#v5PLBoeVusqL

(#14)

(00:39)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, официално - Айв е. Не гледах видеото, но се поразтърсих. Айви щеше да е ако се пишеше Ivy.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Pe6o666 changed the title to Джони Айв се завръща към ролята си в дизайна на продуктите на Apple

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...