Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone X се продава според прогнозите на анализаторите


dessyteneva

Recommended Posts

5a35fb26552eb_iphonex.jpg.3db67d786436ec7536e9acc4f02aed0e.jpg

Преди дебюта на iPhone X, анализаторите предвиждаха, че той ще е успешен, но въпросът винаги е бил калко точно бройки ще продаде Apple?

Първоначално специалистите предвиждаха т.нар. „супер цикъл“ на ъпгрейд, който ще се дължи на иновативните функции на десетия юбилеен модел и факта, че много от потребителите се нуждаят от ъпгрейд, което ще осигури по-голяма печалба за компанията.

Благодарение на ограничените първоначално количества обаче, все още не знаем със сигурност до колко успешни са продажбите на iPhone X, но според анализатора Карл Акерман, отговорът е „не много“:

Цитат

„Някои инвеститори може би смятат, че това е свързано с един добър импулс на продажбите на iPhone X, но ние все повече се притесняваме, че търсенето е под първоначалните очаквания, тъй като потребителите изглежда все още пердпочитат предишните модели iPhone” твъди Акерман в бележките си. „Продажбите на iPhone 8 и iPhone X са добри, но все още не са показател за супер цикъл“.

В крайна сметка анализаторът прогнозира, че Apple ще продде 79 милиона iPhone в периода септември – декември, което е с 1 милион повече от количеството за същия период на миналата година и наистина е увеличение, но не и супер цикълът, на който се надяват инвеститорите.

За да отговори на очакванията, Apple ще трябва да отбележи много силно първо тримесечие следващата година, за което обаче Акерман предвижда 56 милиона продадени бройки iPhone. Това означава повишение спрямо тази година, но и спад, спрямо пика в продажбите идващи от цикъла на iPhone 6. Съществуват обаче някои индикации, че търсенето ще остане по-голямо от обикновено през 2018 година. Специалистите предполагат, че iPhone X ще продължи да владее интереса на потребителите, а предлагането му ще се увеличи, като ще осигури информирана покупка на тези, които до момента са следели новините и мненията за него. Акерман подчертава също, че оценките на рецензентите за десетия юбилеен модел са добри, но единственото нещо, което има значение за Apple е потребителите да го купуват с удоволствие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...