Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Galaxy Note 8 смазва iPhone X и Pixel 2 при видеозапис с OIS


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-galaxy-note-8.jpg.c6aa1ecfa5175c804a686a16074e8226.jpg

Смартфоните вече почти заместиха фотоапаратите, според новите проучвания на Flickr, а последното поколение има още по-добра камера, която да предложи на потребителите .

iPhone X, Pixel 2 и Galaxy Note 8 са три от най-добрите смартфони, които можете да си купите в момента, а всеки един от тях има своите слаби и силни страни. Вече видяхме много отзиви, които сравянват възможностите им, но следващият клип показва една функция, която изкарва на преден план устройството на Samsung – опитчната стабилизация:

В него се сравняват 4 смартфона – Note 8, iPhone X, Pixel 2 и Mate 10 Pro, а OIS трябва да предотврати трептенето на камерата при запис на видео. Както ще видите и сами, Note 8 е безспорният победител в това съревнование, а тестовете са направени в метрото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Беспорното в клипа е субективната оценка по картинка. От видяното, клипчето на Пиксел2 изглежда най-добре на първо четене. Много са ми забавни чисто аматьорски сравнения с някакъв менторски извод накрая. "Смазва"... :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как кой mmj ,развихрил се е яко в един друг форум където е модератор и ,всичко що оплюва епъл е написано от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе да ме прощават авторите на статията(или пък тестерите), ама няколко пъти изгледах клипа. iPhone X бие останалите, колкото и да е субективно мнението ми.


Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Alxx® написа:

От видяното, клипчето на Пиксел2 изглежда най-добре на първо четене.

Определено. Загледайте се в дървото - Note 8 го клати така, все едно че е хартиен макет. Страхотна стабилизация просто.. :D

Моето мнение като собственик на X: Pixel 2 > iPhone X > Note 8.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това видео наистина показва превъзходство на Note 8 при запис на видео.  Свалих видеото и го гледах няколко пъти. Обърнах внимание на лицата на хората. Най-много детайл дори и когато лицата са в сянка вади Note 8. Като цяло детайла на това видео хич го няма и кардинални изводи немогат да се правят.

Цитат

Загледайте се в дървото - Note 8 го клати така, все едно че е хартиен макет. Страхотна стабилизация просто.. 

Това което сте написали няма нищо общо с оптична стабилизация. Когато мърдате камерата при движение това се отразява на ъгъла на заснемане и след това го виждате като клатене. Въпроса е при такива резки движения на камерата обектите да останат на фокус. Няма как да корегиране ъгъла на заснемане. Оптичната стабилизация чрез подвижна леща корегира фокуса и се избягва замазването на заснемания обект.

Редактирано от Hobby
допълване
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на оптичната стабилизация май не е точно написаното от вас, колега. Фокус и стабилна картина(без клатене) са две различни неща. Та, във връзка с това:

бих оценил високо професионален тест, който поставя всички кандидати при абсолютно равни условия, ама някакво клипче, от кой знае кой дришльо да се приема за реален тест е меко казано подигравка. Ако корейците кихат на сополкьовци за вдигане на имиджа - ами значи са б*хти изпадналата фирма. Нямам какво да добавя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да не съм голословен ето едно видео в което Canon демонстрира разбирането си за оптична стабилизация: линк Мисля, че съм описал точно това. 

Alxx®, никъде не твърдя, че въпросното видео може да се вземе като еталон за сравнение на тези камери... Стабилна картина на заснето видео съм постигал с използването на iMovie. Има такъв филтър в програмата който изрязвайки част от кадъра прави колебанията по-малки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Канон демонстрира разбирането си, ама за статична снимка, не за видео. Както и да е, това е друга тема на разговор ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Hobby написа:

Това което сте написали няма нищо общо с оптична стабилизация. Когато мърдате камерата при движение това се отразява на ъгъла на заснемане и след това го виждате като клатене.

Прочети малко повече по темата за оптична стабилизация и с какво е полезна при снимки и видео - две различни ситуации. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...