KLM Публикувано Януари 14, 2018 Публикувано Януари 14, 2018 Ползвате ли True Tone и какво е мнението ви за тази функция? Цитирай
0 baronbg Публикувано Януари 14, 2018 Публикувано Януари 14, 2018 Аз да. Вечер ми харесва и не ми дразни очите. 3 Цитирай
0 KLM Публикувано Януари 15, 2018 Автор Публикувано Януари 15, 2018 Абе...жълтее си.Нещо не мога да свикна. Цитирай
0 ayl Публикувано Януари 15, 2018 Публикувано Януари 15, 2018 И на мен ми жълтее и съм го изключил. Особено ме дразни как ми изглежда тапета с капките с трутон. Цитирай
0 Alxx® Публикувано Януари 16, 2018 Публикувано Януари 16, 2018 Не е в кавички. Най-близките до естествената светлина цветни температури(излъчвани от изкуствен източник) са около 4300К. Повечето дисплеи излъчват около 6000К(маковете 6500К), което е с уклон към синия спектър. Тази светлина дразни зрителните нерви и мозъка, което на пръв поглед при здрав човек не си личи, но си личи много при деца и хора със здравословни проблеми. Знам го от личен опит, от периода в който бях с дупка в черепа. 3 Цитирай
0 DreamcatcheR Публикувано Януари 18, 2018 Публикувано Януари 18, 2018 TrueTone според мен е уникална екстра на дисплея, която явно се харесва на 50% от пробвалите я. Сензори в дисплея сканират обстановката наоколо постоянно и регулират баланса на бялото според това в каква светлина се намирате. Жълтее ви повече, когато сте на изкуствено осветление. Нормално е да ви жълтее, понеже мозъкът е свикнал да приравнява "почти бяло" до перфектно бяло. Това е и причината някои хора да ги дразни. Аз съм с калибриран монитор на 5000к и като сравня една снимка с дисплея на телефона (с вкл. ТТ) се виждат абсолютно еднакво. От години съм с "по-жълта" цветова амплитуда и може би затова съм привикнал към нея. Но е разбираемо, че тази опция не се оценява достатъчно добре от средностатистическия потребител, който не се занимава в ежедневието си с дейности изискващи точен цвят (било то фотографи, дизайнери, синематографи, предпечатари и т.н.). На ярка слънчева светлина например дисплеят става "по-различим" така да се каже и малко по-лесно се чете текст. Епъл сравняват функцията с това все едно държиш книга в ръката си, а не дисплей. Сигурно ви е направило впечатление (или поне на тези от вас, които са отваряли книга през последните няколко години), че на изкуствено осветление, хартията е жълта, а на дневна светлина - бяла. Хартията поема светлина, а дисплеят излъчва. Когато тази светлина е синкава (в по-студения спектър), тя води до бавни, но постоянно натрупващи се проблеми в нервната система. Неслучайно още преди ТТ да се появи, Епъл добавиха NightShift - подобна функция, но вече таргетирана към определен проблем - безсънието. 7 1 Цитирай
0 gogi6 Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 Аз също съм с постоянен TrueTone. Но не е уникална екстра.Всъщност и това е на 5-6 години,ако не и повече! Подвизава се в мрежата с F.lux. И работи на всички дисплеи и устройства с IOS. 1 Цитирай
0 mirror Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 off topic За книгите не съм съгласен, повечето издания са с жълтеникава хартия, но има и доста с бяла, които се водят луксозно издание! Ако съм харесал дадена книга и не я намеря с бели листи, почвам да я търся он-лайн. И не смятам, че true tone жълтее. Цитирай
0 DreamcatcheR Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 F.lux да ползва сензори за анализиране на светлината в помещението? По-скоро е предшественика на NightShift. Мирър, има различни видове хартия. Бялата в повечето случаи е офсет - по-тежка е, по-скъпа е и не е подходяща за всякакви издания. Говорих принципно. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
0 gogi6 Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 Ползвал ли си F.lux? Можеш да постигнеш същия резултат. Ако някога сложат към настройките софтуер, с който да следиш как се променят lumens спрямо светлината, тогава ще разберем най-вероятно софтуерен трик ли е? Сензори за светлина има и в по-старите у-ва, нали? 1 Цитирай
0 DreamcatcheR Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 (редактирано) Да, ползвал съм flux както на ios, така и на osx, но откакто излезе Night Shift, не съм го качвал повече. Сензорите са различни. Тези, за които ти говориш, ги има от айфон ген. 1. А тези за true tone ги има само в iPad Pro 10.5, 12.9 (2. ген.) и новите айфони. Разликата е, че те измерват и цвят, а не само яркост като старите сензори. Намират се и на различно място, а не до камерата. Ето на айпада единият къде е (другият е от срещуположната страна): Редактирано Януари 19, 2018 от DreamcatcheR 2 Цитирай
0 DreamcatcheR Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 (редактирано) Според iFixit е един сензор до камерата, както си е било досега, но с някакъв филтър към него, който спомага за ТТ. Явно няма достатъчно място в айфона, че да ги слагат на отделно място и това е важало само за айпадите Редактирано Януари 19, 2018 от DreamcatcheR Цитирай
0 apomarinov Публикувано Януари 19, 2018 Публикувано Януари 19, 2018 От години ползвам флукс/найтшифт, а сега и трутон-а. Няма да ми спаси очите, но определено е по-ненатрапчиво. 1 Цитирай
0 KLM Публикувано Януари 19, 2018 Автор Публикувано Януари 19, 2018 Мисля да го включа и да го оставя една седмица, без да го изключвам.Предполагам, че трябва да свикне човек. Цитирай
0 ElemenT (a.k.a. Chiko) Публикувано Януари 20, 2018 Публикувано Януари 20, 2018 Не съм спирал да го ползвам! Цитирай
0 gazara74 Публикувано Януари 20, 2018 Публикувано Януари 20, 2018 За мен е много приятно вечер и си го ползвам. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
0 KLM Публикувано Март 8, 2018 Автор Публикувано Март 8, 2018 Повече от месец вече ползвам True Tone.Свикнах и сега като я изключа, екрана ми синее и ме дразни. Цитирай
0 skpavlov Публикувано Март 8, 2018 Публикувано Март 8, 2018 Извинете, къде в настройките се намира тази екстра. Цитирай
0 KLM Публикувано Март 8, 2018 Автор Публикувано Март 8, 2018 (редактирано) Редактирано Март 8, 2018 от arm11 Стига се тези огромни скрийншотове!!! Цитирай
0 skpavlov Публикувано Март 8, 2018 Публикувано Март 8, 2018 (редактирано) Интересно, нямам такава опция. Да не би де е само за Х. http://prikachi.com/images.php?images/756/9281756J.jpg Редактирано Март 8, 2018 от skpavlov Цитирай
0 gogi6 Публикувано Март 8, 2018 Публикувано Март 8, 2018 Дали? 8 и 8 plus къде ги забрави? 1 Цитирай
Въпрос
KLM
Ползвате ли True Tone и какво е мнението ви за тази функция?
33 отговора на този въпрос
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.