Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Публикувано

Ползвате ли True Tone и какво е мнението ви за тази функция?

Публикувано

Не, жълтее ми....

Публикувано

Аз да. Вечер ми харесва и не ми дразни очите.

Публикувано

The truth is true tone :).

Публикувано
  • Автор

Абе...жълтее си.Нещо не мога да свикна.

Публикувано

И на мен ми жълтее и съм го изключил. Особено ме дразни как ми изглежда тапета с капките с трутон.

Публикувано

Не е в кавички. Най-близките до естествената светлина цветни температури(излъчвани от изкуствен източник) са около 4300К. Повечето дисплеи излъчват около 6000К(маковете 6500К), което е с уклон към синия спектър. Тази светлина дразни зрителните нерви и мозъка, което на пръв поглед при здрав човек не си личи, но си личи много при деца и хора със здравословни проблеми. Знам го от личен опит, от периода в който бях с дупка в черепа.

Публикувано

TrueTone според мен е уникална екстра на дисплея, която явно се харесва на 50% от пробвалите я. Сензори в дисплея сканират обстановката наоколо постоянно и регулират баланса на бялото според това в каква светлина се намирате. Жълтее ви повече, когато сте на изкуствено осветление. Нормално е да ви жълтее, понеже мозъкът е свикнал да приравнява "почти бяло" до перфектно бяло. Това е и причината някои хора да ги дразни. Аз съм с калибриран монитор на 5000к и като сравня една снимка с дисплея на телефона (с вкл. ТТ) се виждат абсолютно еднакво. От години съм с "по-жълта" цветова амплитуда и може би затова съм привикнал към нея. Но е разбираемо, че тази опция не се оценява достатъчно добре от средностатистическия потребител, който не се занимава в ежедневието си с дейности изискващи точен цвят (било то фотографи, дизайнери, синематографи, предпечатари и т.н.). На ярка слънчева светлина например дисплеят става "по-различим" така да се каже и малко по-лесно се чете текст. Епъл сравняват функцията с това все едно държиш книга в ръката си, а не дисплей. Сигурно ви е направило впечатление (или поне на тези от вас, които са отваряли книга през последните няколко години), че на изкуствено осветление, хартията е жълта, а на дневна светлина - бяла. Хартията поема светлина, а дисплеят излъчва. Когато тази светлина е синкава (в по-студения спектър), тя води до бавни, но постоянно натрупващи се проблеми в нервната система. Неслучайно още преди ТТ да се появи, Епъл добавиха NightShift - подобна функция, но вече таргетирана към определен проблем - безсънието. 

Публикувано

Аз също съм с постоянен  TrueTone. Но не е уникална екстра.Всъщност и това е на 5-6 години,ако не и повече! Подвизава се в мрежата с F.lux. И работи на всички дисплеи и устройства с IOS.

Публикувано

off topic

За книгите не съм съгласен, повечето издания са с жълтеникава хартия, но има и доста с бяла, които се водят луксозно издание!

Ако съм харесал дадена книга и не я намеря с бели листи, почвам да я търся он-лайн. И не смятам, че true tone жълтее.

Публикувано

F.lux да ползва сензори за анализиране на светлината в помещението? По-скоро е предшественика на NightShift.

Мирър, има различни видове хартия. Бялата в повечето случаи е офсет - по-тежка е, по-скъпа е и не е подходяща за всякакви издания. Говорих принципно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Ползвал ли си F.lux? Можеш да постигнеш същия резултат. Ако някога сложат към настройките софтуер, с който да следиш как се променят lumens спрямо светлината, тогава ще разберем най-вероятно софтуерен трик ли е? Сензори за светлина има и в по-старите у-ва, нали?

Публикувано

Да, ползвал съм flux както на ios, така и на osx, но откакто излезе Night Shift, не съм го качвал повече.

Сензорите са различни. Тези, за които ти говориш, ги има от айфон ген. 1. А тези за true tone ги има само в iPad Pro 10.5, 12.9 (2. ген.) и новите айфони. Разликата е, че те измерват и цвят, а не само яркост като старите сензори. Намират се и на различно място, а не до камерата. Ето на айпада единият къде е (другият е от срещуположната страна): 

IMG_3235-1200x900.jpg?width=960

Редактирано от DreamcatcheR

Публикувано

На осмицата къде се намира?

Публикувано

Според iFixit е един сензор до камерата, както си е било досега, но с някакъв филтър към него, който спомага за ТТ. Явно няма достатъчно място в айфона, че да ги слагат на отделно място и това е важало само за айпадите :) 

Редактирано от DreamcatcheR

Публикувано

От години ползвам флукс/найтшифт, а сега и трутон-а. Няма да ми спаси очите, но определено е по-ненатрапчиво.

Публикувано
  • Автор

Мисля да го включа и да го оставя една седмица, без да го изключвам.Предполагам, че трябва да свикне човек.

Публикувано

Не съм спирал да го ползвам!

Публикувано

За мен е много приятно вечер и си го ползвам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 месец по-късно...
Публикувано
  • Автор

Повече от месец вече ползвам True Tone.Свикнах и сега като я изключа, екрана ми синее и ме дразни.

Публикувано

И с тъмното е така:)

Публикувано

Извинете, къде в настройките се намира тази екстра.

Публикувано
  • Автор

fd33505d8a3e27522b1f3e3130f8401d.jpg

Редактирано от arm11
 Стига се тези огромни скрийншотове!!!

Публикувано

Интересно, нямам такава опция. Да не би де е само за Х.

http://prikachi.com/images.php?images/756/9281756J.jpg

Редактирано от skpavlov

Публикувано

Да, само за X е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.