Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple работи върху три нови модела Mac със собствени копроцесори за тази година


dessyteneva

Recommended Posts

mac-family-trio-lineup.jpg.291f39258e9f491ef46636dc18e8b9a3.jpg

Apple работи върху най-малко три нови модела Mac, сред които и актуализирани лаптопи и нов десктоп, според Марк Гърмън от Bloomberg. В доклада се твърди още, че новите модели може да бъдат пуснати още тази година, но не се уточнява кога ще се случи това. Разбира се ноутбукът може да е MacBook, MackBook Air или MacBook Pro, докато настолната линия включва iMac, iMac Pro, Mac Pro и вече застаряващия Mac mini. По отношение на лаптопите, MacBook и MacBook Pro са най-вероятните кандидати за обновяване тази година, тъй като Air не е получавал никакви смислени актуализации от март 2015 и изглежда Apple го държи само заради цената му от 999 долара.

Моделите MacBook Pro с Touch Bar, пуснати през 2016 година и по-късно, вече са снабдени с чипа Т1 на компанията, който удостоверява сигуронстта на Touch ID и Apple Pay и е възможно обновлението да касае още по-нов чип, заради пробива в сигурността при Intel. Моделите MacBook не разполагат с персонализиран копроцесор, но освен ако Apple не планира да разшири Touch Bar и към 12 инчовите ноутбуци, надали ще има голяма необходимост от серията Т.

Един слух, чийто източник е DigiTimes твърди, че компанията ще пусне нов 13 инчов MacBook от ниската ценова категория през втората половина на годината, който ще е и потенциален заместник на MacBook Air, но не е ясно до колко надеждна е информацията.

Поглеждайки към настолната линия, iMac Pro вече е оборудван с персонализиран Т2 чип за повече сигурност и интеграция. Той събира няколко преди това отделни компонента, включително контролера за управление на системата, процесора за обработка на изображения, аудои контролера и SSD контролера. Чипът Т2 има Secure Enclave, който прави iMac Pro още по-сигурен с нови криптирани памети и възможности за зареждане. Възможно е обаче Apple да разшири този копроцесор и до стандартните модели iMac тази година.

Компанията вече потвърди, че работи върху изцяло нов модулен Mac Pro, въпреки че само разкри, че ще го представи след 2017 година, а Mac mini има над 1200 дни без актуализация и също може да получи ъпгрейд. По-голямата част от доклада на Bloomberg обаче, се фокусира върху прехода на Apple към собствен дизайн на чиповете, намалявайки по този начин зависимостта от компании като Qualcomm и Imagination Tech, така че повече подробности за бъдещите й компютри просто няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...