Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone X е в топ 3 на най-продаваните смартфони в света


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-hands-on.jpg.2c0c071b0d7fe56efc0c547844c91410.jpg

След множеството слухове за по-ниски от очакваното продажби и съкращаване на производството на iPhone X, всички очакваха той да се окаже разочарование за компанията, но според данните за продажби от трети страни, това съвсем не е така. Всъщност статистическите данни на Kantar Worldpanel сочат, че десетият юбилеен модел е бил най-продаваният смартфон на всеки основен пазар през месец декември, което е много далеч от прогнозите за провал.

Цитат

„iPhone X е първи сред най-продаваните устройства през декември в Европа, Китай, Япония, Австралия и САЩ“ се казва в последния доклад на Kantar. “Лоялността на потребителите, които ъпгрейдват към по-нов модел iPhone достигна ниво от 96% в САЩ, докато пазарният дял на iOS в Европа се покачи до 24.8%. Пълните резултати за тримесечието показват, че решението на Apple да пусне на пазара три модела iPhone е знаково, а ценовата стратегия на компанията се оправда“.

Въпреки късното си стартиране и невероятна цена, очевидно потребителите са удовлетворени от iPhone X, а единственият проблем всъщност са прекомерните очаквания. От момента, в който Apple реши да пусне три нови iPhone, единият от които наистина скъп, трябваше да е ясно, че никой от тях няма да запише нов рекорд в продажбите. Смисълът на всичко това е, че предлагайки по-голям избор, компанията продава повече iPhone като цяло, а не като отделен модел. За съжаление пазарът беше настроен за т.нар. „супер цикъл на ъпгрейд“, който е малко вероятно да се случи. Това, което компанията направи с iPhone X е много по-важно за дългосрочните й планове, отколкото за финансовите резултати за тримесечието. Тя доказа, че 1000 доларов смартфон може да оглави списъка с най-продавани устройства, вместо да служи като експонат, подобно на Vertu.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой няма ли да пита "защо не обявиха бройката тогава?" Хайде, скучните продажби! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е те никога не обявяват точна бройка, резултатите са по групи устройства, поне до колкота аз знам. Пък и колкото и скучни да са продажбите, с тая цена се наваксват май. Хубаво е телефончето, да видим какво ще последва тази есен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Деси, до преди две години бройките се обявяваха с точност продадени нови устройства в периода от представянето до нова година. Обявени/не обявени бройки обаче и спекулациите силно контрастират с официалните финансови резултати представени последната седмица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами според резултатите има нов рекорд, така че или аз не те разбрах, или не виждам контраста поне свързан с тази тема, а иначе да, говориха за по-ниски от очакваното продажби, но аз не видях точните бройки продадени iPhone X, за да мога да преценя така ли е или не.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Навсякъде се пише колко слабо се продава Х. В същото време се обяснява как продажбите и печалбите са рекордни. Тук е контараста. Цените на 8 и 8 плюс не са различни спрямо 7 и 7 плюс. Разликата идва от Х-а. И споменатите в милиарди разлики дават основание да се смята, че всъщност Х далеч не се продава толкова слабо, а дори напротив. Епъл е генерирала много по-голяма печалба от по-малко продадени устройства iPhone, като продажбите на iPad и Mac са със съвсем малки различи спрямо същия период предишната година. Точно уж слабите продажби и рекордните оборот/печалба контрастират. Не се казва точно колко са Х, но от 77,3 милиона продадени устройства iPhone, едва ли само 18 милиона са Х както се спекулира на повечето места. За мен поне 40 % от тази бройка са Х. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Твойте признания са достатъчни. Кембридж какви са пред теб ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам сили да те плюя, но я дай по-подробна информация, какво точно се случи?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...