Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Бивши изпълнителни директори на Apple стартираха нова услуга за разпространение на игри


dessyteneva

Recommended Posts

caffeine-ios-app.thumb.jpg.eae1f19ddcac989d1e63feed42a96635.jpg

Двама бивши директори на Apple пуснаха нова услуга за разпространение на игри, наречена Caffeine, която позволява на потребителите да гледат и стриймват игри и други развлечения на Mac, PC и iPhone. В прессъобщението си компанията оприличава Caffeine на платформата Twitch на Amazon, но „по-лесна, по-безопасна и по-социална“.

Caffeine е създадена от Бен Кейгран и Сам Робъртс, бивш продуктов директор за Apple TV и водещ дизайнер. Освен игрите, тя ще бъде „социална платформа за разпространение“ с инструменти за забавление и друго артистично съдържание и е получила 46 милиона долара финансиране от Andressen Horowitz и Grevlock Partners.

Цитат

Изключително сме развълнувани да представим предварителната версия на Caffeine” сподели Бен Кейгран, главен изпълнителен директор на компанията. „Оставих Apple, за да създам компания, която основно ще промени начина, по който създаваме, консумираме, споделяме и осигуряваме приходи от съдържание на живо – игнорираме добрите неща и се концентрираме върху наистина великите. Ние се ангажираме да изградим най-доброто изживяване за създателите на съдържание, от софтуера за стрийминг, през целия път, до това как публиката открива и се радва на него. Събрахме екип от световна класа и по отношение на инженерството и на съдържанието, който ще промени начина, по който светът вижда стрийминга“.

Компанията описва Caffeine като прост, лесен за използване с един клик начин, без нужда от допълнителен софтуер за стрийминг на съдържание. Потребителите могат да излъчват игри по три начина, от компютъра, уеб камера или от телефона си, чрез приложеинето за iOS.След като започнете да използвате Caffeine, приложението ще ви показва съдържание на хора, които следвате в социален кръг и ще можете да се присъедините и да го гледате заедно с тях. Няма безкрайни източници на безсмислени коментари, защото приложението набляга на личните разговори между приятели и творци. От гледна точка на създателите на съдържание, това е начин за изграждане на по-лични и значими взаимоотношениа със зрителите, което съответно води до повече възможности за осигуряване на приходи от съдържанието. В момента всички версии на Caffeine са предварително издание, но могат да се намерят на сайта caffeine.tv, а приложението вече е в App Store.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...