Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Cellebrite предлага нов софтуер за отключване на устройства с iOS 11


dessyteneva

Recommended Posts

Cellebrite.jpg.be2f08d64e6aa01e6fe490d39e1c0218.jpg

Базираната в Израел софтуерната компания Cellebrite, която стана известна с пробив в мобилни устройства за получаване на чувствителни данни, наскоро информира клиентите си, че може да заобиколи сигурността на iOS устройства, работещи с версия 11, съобщава Forbes.

Ако това е вярно, то Cellebrite потеницално може да има достъп до повечето iPhone, предлагани на пазара, а според Forbes, Департаментът за национална сигурност е успял да получи данни от iPhone X по сделка за трафик на оръжие, най-вероятно използвайки именно технологията на компанията. Не става ясно точно какви данни са били изтеглени, но случаят е от 20 ноември, което прави малка вероятността да е използвана Face ID.

Cellebrite не обяви публично подробностите около своя софтуер, но документацията й показа, че има достъп до iPhone и iPad, работещи с iOS 11. Източници споменават, че компанията е предложила своите техники за отключване и извличане на данни на правоприлагащите органи в цял свят.

Apple непрекъснато въвежда подобрения в сигурността на своите операционни системи, за да предпази клиентите си от компании като Cellebrite, които търсят уязвимости, за да ги използват за достъп до заключените устройства. В iOS 11 например, вече се изисква паролата за iPhone, за да се установи доверена връзка с комютър, нещо, което преди можеше да се случи и само с Touch ID. Гигантът добави и таен механизъм към своята SOS опция, който изключва биометричните функции и изисква парола, когато бъде задействан. И все пак докато Apple работи за повишаване на сигурността на данните на своите потребители, компании като Cellebrite търсят начини за пробив и продават услугите си на правителства и други организации. Cellebrite предлага още и софтуер, който клиентите й могат да закупят, но тайните й инструменти не са включени в него, за да не може Apple да достигне до тях и да затвори изпозваните уязвимости. Вместо това компанията предлага на правоприлагащите органи да изпращат устройствата в лабораториите й, кадето те биват отключвани.

За пръв път Cellebrite влезе под светлината на прожекторите през 2016 година, когато беше призована да помогне на ФБР за отключване на телефона на стрелеца от Сан бернадино, след като Apple отказа да предостави инструменти за това. Всъщност ФБР не е използвала услугите на израелската компания в този случай, но се смята, че правителствените агенции на САЩ редовно работят с нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...