Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple разработва нова клавиатура без копчета


dessyteneva

Recommended Posts

1.jpg.469284afe344c79e5b04df972f77f128.jpg

Патент на Apple за клавиатура без копчета предполага, че компанията обмисля значителна промяна в периферните устройства и хардуера на MacBook, като ефективно ще използва сензорен екран, за да създаде гъвкава клавиатура с повече възможности от физическата. Документът, публикуван на 15 март описва подмяната на физическите клавиши със стъклен дисплей, оборудван с множество чувствителни на допир системи. В него се посочва, че традиционните клавиши не разполагат с гъвкавостта да се възползват максимално от разширените функции, предлагани от новите устройства, операционни системи и софтуер и не могат да се адаптират към нуждите и предпочитанията на потребителите, докато сензорните бутони имат потенциал да предложат алтернативни варианти и тактилна обратна връзка.

Предложението на Apple се състои от слой стъкло отгоре, който включва две системи за силово наблюдение на входните зони, както и система за наблюдение на допир за определяне местоположението на пръстите. Задействаната от потребителя реакция е осигурена от едно или повече задвижвания, за да даде отговор на всеки ключов натиск. Изображенията в архива показват периферия на клавиатура, използваща дълъг тъч панел, където се показват образите на бутоните. Има и рисунка на ноутбук, който изглежда има цяла долна секция, в която обикновено се намира клавиатурата, заменена от голям панел. И в двата случая безклавишната клавиатура променя показваното в зависимост от нуждите на потребителя, което може да включва зона за тъчпад в средата и пренареждане на оформлението за по-ергономично позициониране на ръката.

2.jpg.df2477522d15ede93bcbb924c2f822f8.jpg

Като страничен продукт използването на софтуерно оформена клавиатура отваря възможност за опростяване на локализацията на хардуера, тъй като една и съща клавиатуар моеж да бъде използвана на всеки език. Гъвкавостта й може да подволи уникални копчета за конкретни приложения, които не са свързани с клавиатурата, като плъзгачи или други контроли и това е бъдещето на MacBook, бец физическа клавиатура. През февруари компанията получи патент за двойно-дисплейно оборудване с подобрена видимост и потиснати отражения, където вторият екран се използва като динамична клавиатура. Концепцията обаче не се ограничава само до устройства с двоен екра, тъй като още през октомври миналата година тя регистрира друга патентна заявка, в която са описани „електронни устройства с дисплеи, които могат да бъдат прегъвани наполовина“. Гъвкавата част в средата на екрана би му позволила да се сгъва наполовина и така устройство в стил iPad би могло да се офорим като преносим компютър, а софтуерът да се намира на една от двете плоски секции.

Apple е известна с многото си подадени патенти за потенциални пордукти, голяма част от които не се използват в продуктите й, но е възможно компанията да произведе подобна клавиатура и да я добави в свое устройство в бъдеще.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...