Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тим Кук ще свидетелства по делото срещу Qualcomm на 27 юни


dessyteneva

Recommended Posts

tim-cook-apple.thumb.jpg.f1b5bfec6762bab325ae437cd7ff7663.jpg

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук ще бъде призован да свидетелства на 27 юни в съдебното дело срещу Qualcomm, след като производителят на чипове обвини гиганта, че подтиква регулаторните органи да провеждат разследвания срещу него. Преди това Apple заведе дело срещу Qualcomm заради несправедливо налагани такси за продажбата на iPhone, скоро след което Федералната търговска комисия на САЩ обвини Qualcomm в „тежки и антиконкурентни условия за доставки и лицензионни условия към производителите на мобилни телефони“, както и в" злоупотреба с влияние на пазара, чрез портфейла си от патенти, за да остане главния доставчик на LTE чипове".

Последваха редица правни действия между двете компании, като Qualcomm отвърна на удара призовавайки за забрана на вноса на iPhone в САЩ, както и на износа му в Китай. Към спора се присъединиха Microsoft, Google и дори Samsung, което доведе до допълнителен натиск върху производитеял на чипове, тъй като Европейската комисия го призна за виновен за подкупването на Apple, за да продължи да използва продуктите и наложи глоба на Apple за неетични бизнес практики и приемане на подкупи в размер на 1.2 милиарда долара.

През цялото това време Apple подготвяше алтернативни доставчици в лицето на Intel и MediaTek, а настоящите процедури предполагат, че скоро ще се отърве от зависимостта от своя правен опонент. Ако, или по-скоро когато Apple скъса връзките си с Qualcomm, последната ще загуби голяма част от приходите си, идващи от iPhone. Независимо кой доставчик ще избере Apple, тя трябва да предупреди производителите на Android устройства за потенциално неприятните взаимоотношения с Qualcomm.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...