Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Всяка сграда на Apple по света вече работи със 100% възобновяема енергия


dessyteneva

Recommended Posts

apple-store-at-night.jpg.54ec16b96d0ca56b7b465bf7214bf423.jpg

Apple отдавна доказа, че е ангажирана с опазването на околната среда, но сега обяви, че всяка нейна структура по света работи на 100% с възобновяема енергия, като израз на екологична отговорност. Всъщност достигането на 100% през тази година не е изненадващо, като имаме предвид, че компанията отбеляза миналата година, че 96% от съоръженията й използват възобноявема енергия.

Цитат

Ние сме твърдо решени да оставим света по-добър, от колкото го намерихме. След години упорита работа, сме горди, че достигнахме този важен етап“ обяви Тим Кук. „Ще продължаваме да налагаме граници на възможното с материалите в нашите продукти, начинът, по който ги рециклираме, съоръженията и работата с доставчиците, за да създадем нови източници на възобноявема енерги, защото знаем, че бъдещето зависи от нея“.

В опит да увеличи отговорностт за околната среда в цялата индустрия и по веригата за доставки, Apple отбеляза също, че 23 от нейните доставчици възнамеряват да работят на 100% с възобноявема енергия и изброи някои примери, сред които Apple Park, най-голямата офис сграда, сертифицирана по LEED Platinum в Северна Америка и захранвана от множество източници, сред които 17 мегаватовите слънчеви инсталации на покрива и 4 мегаватовите горивни клетки от биогаз, контролирани с акумулаторна батерия, която отдава чиста енелгия и към обществената мрежа в период на ниска заетост.

Наскоро компанията обяви и плановете си да построи център за данни по най-съвременна технология в Айова, който също ще работи на 100% с възобновяема енергия. Сред проектите й можем да намерим още вятърна ферма в Орегон, слънчева инсталация в Невада и много други, а новите й центрове в Дания ще работят екологично от първия си ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...