Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Разочароващият старт на HomePod не изненада никой


dessyteneva

Recommended Posts

apple-homepod.jpg.dae7f802ad16441e9548fe8a43d5004f.jpg

След няколко месеца забавяне, HomePod най-сетне е по рафтовете в магазините, а целта на Apple беше да предложи интелигентен високоговорител с ненадминато акустично представяне. Това беше потвърдено в множество ревюта, като дори аудиофилите потвърдиха, че HomePod доставя невероятен звук и постижението е впечатляващо на фона на малкия му размер, но все пак този факт не успя да стимулира продажбите.

Позовавайки се на данни от доставчици на компоненти и фирми за проучване на пазара, Bloomberg съобщава, че потребителите просто не купуват устройството и Apple е била принудена да намали поръчките. До края на този месец, компанията е снижила прогнозните си продажби и съответно е намалила поръчките към Inventec Corp., един от производителите на HomePod, според източник, запознат с вътрешната информация. Три седмици след старта на устройството, продажбите му са се понижили с около 4%, твърди фирма за маркетинови проучвания, а според служители в магазините на компанията, на някои места се продават под 10 бройки дневно. Разбира се Apple отказва да коментира тези слухове, но те изглеждат достоверни, тъй като поради дългото забавяне, HomePod не беше на разположение по време на най-силния празничен сезон на пазаруване, когато интелигентните високоговорители бяха невероятно популярни сред потребителите. Обезпокояващите резултати от продажбите на HomePod могат да бъдат приписани на два фактора – цената му от 349 долара, която е далеч по-висока от тази на Amazon Echo и Google Home и Siri, който предоставя донякъде разочароващо потребителско изживяване, в сравнение с това, което може да се извлече от конкурентните устройства.

Всичко това предполага, че потребителите не се интересуват просто от премиум акустично изживяване, или най-малкото не желаят да плащат четворни за говорител, който изпълнява много по-малко задачи, от своите конкуренти.

Според слуховете, Apple се готви да пусне на пазара по-късно тази година по-евтин вариант на HomePod, чиято цена ще е 150 долара и тогава ще стане ясно, дали именно високата цена е била причината за неуспеха на първото устройство от продуктовата линия, или проблемът се крие в услугите на виртуалния асистент Siri.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че вече има толкова много евтини спийкъри (смарт и несмарт), че с тая цена спират повечето хора. Още повече официално се продава само в няколко страни по света...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях се засилил да я взема, ама цената наистина ме спря, защото марки като JBL, Herman/Kardon, Bose правят съвсем не лоши алтернативи. Пък и аз сири няма да ползвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не толкова цената е проблем, колкото късното стартиране на продажбите. Обявяват нов продукт, който пускат на пазара година по-късно. Да, ама година по-късно, той вече не е горещ, така да се каже.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно цената е проблем. Обяснявам защо:

Хората отдавна не ахкат и охкат като видят нещо епълско, а си правят сметка струва ли си. Под-ът като говорител е страхотен, но това струва 150$, да речем 200$ щото е от Епъл. Да, де ама до 350$ плащаш процесор, интернет и Сири, чието IQ май е под 50, освен това "говори" едва няколко езика. Тогава пак опираме до цената - какво плащаш и какво получаваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естественно че проблема в тази джаджа е цената.”Балъците “вече преглеждат първо цените на други подобни джаджи и естествено ,че за една и съща работа ще дадат двойнно по-малко пари.Вчера ходих в магазин Зора и пробвах една подобна колонка Bose,кънектна се веднага към телефона,много хубав звук и плътен бас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е баш така. Таблетите нещо не могат да ги догонят също. За маковете ... няма нужда да споменаваме. Часовника също не изостава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Imac-a ми харесва,лесно се работи на  него и естетически стилно седи на бюрото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кой говорител според вас би бил най-удачен като цена -качество, а и да разбира български?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тонмайстор!
По старите ще се сетят, пак е един бял, но по правоъгълен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Респром 423

Веднага купувам
Сега сериозно,че не ми се отваря нова тема. В момента си завършвам къщата и искам да си сложа на определени места колони. Понеже не искам да са с кабели и макар и да имах възможност не окабелих за аудио. Не държа да са"умни" , а да е качествен звука, макар че безжично и звук ......


Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е: колко $ ти се дават? Решения има немалко, но всичко опира до пари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е ясно .Да кажем ,че не ми се дават пари за sonos ,които са идеалния  вариант ,но там дори само да започна с sonos Playbar ,който e 1600 лв и е може би идеален за хола ,като освен за тв-то мога да си го използвам и за музика. Последствие обаче се почва суббуфер и той 1600 и оттам поне един sonos play 3 или 5 за верандата...... Не знам в голяма дилема съм вече изсипах една камара пари по къщата и почвам да се задъхвам.Но като цяло това решение най-ми допада ,защото в последствие винаги мога да добавям говорители да кажем за спалните .Иначе съм си предвидил сървър за съхранение ,окабелил съм навсякъде ,имам предвидени определени места за репийтъри на нета ,тъй като къщата е голяма и е с доста тежка конструкция ,кабели за интернет ,ip tv,коаксиал ..... Те така.Та приемам всякакви съвети и предложения .Време имам не го виждам като нанасяне по -рано от юли -август.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми погледни на Yamaha нетурк серията. Има решения за твоя случай. Network receiver в хола да речем и ако искаш по стаите говорители, имат си апп с който в всяка стая си пускаш различна музика. А и Ямаха са си Ямаха.
Аз лично ще си вземам по бюджетния модел:
https://uk.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n602/index.html
А ето ти тук повече информация за нетуърк серията:
https://uk.yamaha.com/en/products/contents/audio_visual/musiccast/


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако качеството на звука ти е приоритет няма как да не се изръсиш. Хубавото е че като се прави поетапно не боли толкова. Добре е да си уточниш концепцията - каква функционалност искаш, напр. да има или да няма гласов асистент, дали ще плейваш само файлове от сървър или ще ползваш и стрийминг услуги (Apple Music, Spotify и пр.), блутут, еърплей, кое е по-голям приоритет - звука или възможностите за свързаност и т.н. и т.н. След това разгледаш онлайн магазини от рода на RicherSounds и се ориентираш откъм марки, цени и характеристики. Както се каза по-горе възможностите са многобройни.

SONOS е много добър вариант. Лично аз слушах PLAY:5, но звукът не ми допадна. Това разбира се е много субективно, на теб може да ти допадне. Вместо това си купих Denon HEOS 5, защото звукът доста ми хареса и за моя изненада има мн.добър бас. Така че ако искаш можеш да разгледаш серията на Denon HEOS. Ама и там парите не са малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гласовият асистент не ми е приоритет ' но стрийминг услугите от рода на спотифай , сървър и най-вече звукът. Ясно ми е , че няма как да е нещо върховно, но макар и реално да го ползвам повече за фон си държа на това.Пък и аз основно съм слушалков слушател(колко тъпо звучи ебати) , а там си имам качество . Аз си предвидих така или иначе сървър за съхранение на данни , тъй като съпругата е фотограф и все не и стига място , а мога да ползвам мястото и за филми и прочие работи, по принцип съм доволен от Тайм капсулата , но в случая няма да я ползвам , а предпочитам друго решение. Неслучайно окабелявах навсякъде, но просто за аудиото нямах , а и все още нямам ясна концепция къде точно ще ги разполагам и затова реших още в началото да съм на безжичен вариант. Ще поразгледам ревюта за предложените от вас решения, като на прима Виста yamaha musiccast засега изглежда най-подходящ вариант цена-качество.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До 1-2 години гугълския ще разбира български (до края на 2018 ще добавят 30 езика не знам бг дали е от тях) и тогава ще избият рибата локално :) Сири гаранция и след 10 няма да го говори.

Редактирано от profusion
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим и за Google Cast, който оставя AirPlay в 90-те!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...