Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple преговаря с правителството на ОАЕ за отблокиране на FaceTime


dessyteneva

Recommended Posts

FaceTime.jpg.785fe414e2d165091174f84cdc644e15.jpg

Както знаете в Дубай например, или други части от ОАЕ, функцията FaceTime на устройствата на Apple е блокирана поради местните регулаторни правила. Това обаче може би е на път да се промени, тъй като нов доклад сочи, че компанията преговаря с правителството за отблокирането на една от емблематичните й функции.

Apple все още продава и предоставя хардуерни услуги в ОАЕ, но FaceTime е една от основните характеристики на устройствата й, която никога не е била достъпна там, заради забраната на интернети видео и аудио услуги. Всъщност ситуацията е изключително сложна и компанията ще трябва да положи много усилия, за да бъде премахната тази забрана, тъй като ОАЕ понастоящем принуждава гражданите си да използват услугите за видео чат чрез ръчен избор на наземни доставчици от локални компании, срещу заплащане, а Apple се опитва да предложи това без допълнителни такси или абонамент. Това осигурява  монопол в сектора от най-големите телекомуникационни компании, Etisalat и Emirates Integrated Telecommunications. Въпреки, че законите в страната са строги в това отношение, устройствата продавани в други региони и след това внесени в нея работят добре с FaceTime, стига да използват VPN. Можем само да се надяваме, че забраната скоро ще стане част от миналото, тъй като услугата е привлекателна за повечето потребители, поради изключително лесния и безплатен начин за видео комуникация, а и ако бъде отключена, тя ще направи iPhone и останалите устройства на компанията много по-привлекателни в този регион.

Заедно с Apple в преговорите участва и Microsoft, която също предлага подобна услуга в лицето на Skype. Всъщност разговорите по въпроса започнаха, след като Microsoft обяви плановете си за изграждане на два центъра за данни в Абу Даби и Дубай следващата година, които ще бъдат първите подобни в Близкия Изток.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...