Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Стартъпът Notable представи приложение за Apple Watch, което автоматично записва посещенията при лекаря


dessyteneva

Recommended Posts

notable-apple-watch-app.jpg.358929aa72cbe281eee7e5a463aace83.jpg

Здравният стартъп Notable обяви първото си приложение за Apple Watch, чиято цел е автоматично да записва и дигитализира посещенията прилекаря, както и да елиминира по-голямата част от клиничната административна работа, използвайки дълбоки алгоритми за обучение, AI и обработка на естествения език, за да идентифицира гласовете и да отбелязва взаимодействията между лекар и пациент, така че доставчиците на здравни услуги, пациентите и самите лекари да могат да получат конкретна информация.

Компанията твърди, че нейната технология не само помага на лекарите да намалят административните си задължения, но и намалява стреса от посещенията за пациентите. Приложението улавя продължителността на прегледа, местоположението и други вани данни, след което ги събира, добавяйки предписания, изследвания и препоръки и създава медицинско досие. Лекарят може да прегледа информацията преди да я изпрати към електронните здравни досиета на пациента.

За да изпълни тази задача, приложението използва функции за гласово събуждане, които позволяват на лекарите да завършат срещата само с едно докосване. То автоматично структурира разговорите и диктовките и препоръчва съответните кодове за таксуване. От началото на бета тестовете на Notable, компанията е получила одобрението на над 98.5% от лекарите, използващи услугата, тъй като тя им дава възможността да отделят повече време за пациентите, като завършат бележките си веднага след прегледа.

Всъщнос тидеята за Notable хрумва на директора на компанията Пранай Кападия след като семейството му се оплаква от разочароващите административни задачи, които лекарите трябва да извършват всеки път.

Apple Watch се превърна в основен фактор за много здравни стартъпи и проучвания, като някои от тях предполагат, че носимото устройство може да открива ранни признаци на диабет, висок калий и абнормална сърдечна дейност с 97% точност. Самата Apple провежда проучването Health Study, в партньорство със Станфордския университет, което позволява на потребителите да предоставят данниет от своя часовник за идентифициране на нередовен сърдечен ритъм.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...