dessyteneva Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 Apple затяга контрола над мобилните приложения, които следят местоположението на потребителите, съобщава 9to5mac. Особено внимание компанията отделя на тези от тях, които споделят информацията с трети лица. Обновените правила на App Store изрично забраняват споделянето на тази информация без предварителното получаване на ясно съгласие от потребителя, а дори когато има такова съгласие, приложението трябва да се съобразява с останалите правила на App Store за какви цели се споделя тази информация. Apple иска от всички приложения, които имат подобни функции, да премахнат изцяло кода, SDK и други елементи, които нарушават правилата й. Едва тогава техните създатели ще могат отново да кандидатстват за публикуването им в App Store. Другият вариант е те да опишат ясно за какво им е тази информация и да имат конкретен процес за получаване на съгласие от потребителя. Гигантът твърди, че това е част от продължаваща повторна проверка на приложенията, но макар да не споменава GDPR директно, очакванията са, че именно новият Регламент на ЕС е една от причините за затягането на правилата. За сега Apple не коментира темата официално и остава неясно колко приложения са били засегнати от промяната. 1 Цитирай
kawabiker Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 Затягат те, а що не погледнат себе си - вчера разбрах ( много исках и да го видя на живо, за което дори дадох съгласие, но техния си сървър ги прецака и локна акаунта автоматично, без човешка намеса и каза че ще го ънлокне след 13 дни ), че съпорта може да достъпи ус-вото дистанционно, в реално време и да види всичко случващо се на него, като казвам всичко имам предвид всичко, както и да отварят приложения и т.н. Цитирай
Ангел Арнаудов Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 Е разбира се ,че могат да , защо да не могат , OS си е тяхна собственост , устройствата също , ние ги ползваме под наем един вид Цитирай
kal1ch Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 преди 3 часа, kawabiker написа: Затягат те, а що не погледнат себе си - вчера разбрах ( много исках и да го видя на живо, за което дори дадох съгласие, но техния си сървър ги прецака и локна акаунта автоматично, без човешка намеса и каза че ще го ънлокне след 13 дни ), че съпорта може да достъпи ус-вото дистанционно, в реално време и да види всичко случващо се на него, като казвам всичко имам предвид всичко, както и да отварят приложения и т.н. Може, но мисля, че трябва да дадеш изрично съгласие от устройството преди да могат да видят каквото и да е. Цитирай
Alxx® Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 преди 5 часа, Ангел Арнаудов написа: Е разбира се ,че могат да , защо да не могат , OS си е тяхна собственост , устройствата също , ние ги ползваме под наем един вид Робско мислене. Копието iOS в телефона съм си го платил. Телефона също. Даже мога да ти ги дам под наем. За моженето е естествено, че могат(технологично е предвидено). Проблемът идва ако го правят без мое съгласие. 3 Цитирай
venelin111111 Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 Кой казва и с какво право , че iOS и iPhone не са моя собственост? Даром никой нищо не ми е дал или подарил.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
kawabiker Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 (редактирано) Абе всички сте футуристи, ма до вчера викахте, че епъл заради секюритито, епъл заради iOS, епъл щот незнам какво, ама щом стига едно I'm ok with и ония ти браузва в тела, а тъпия сървър сам решава да ти локне акаунт, разправяйте ми вие колко сте наясно с тая работа . П.С. А дори няма да ви напомня какво трескаво обсъждане имаше. как ФБР отключило тела на терорист- нещо което наистина е реалистично и знам и аз как се прави... @kal1ch Изобщо не е от ус-вото, говорех с тях от друг телефон ... Редактирано Май 10, 2018 от kawabiker 1 Цитирай
killer4o Публикувано Май 10, 2018 Публикувано Май 10, 2018 Някой може ли да сподели достоверен източник за това или е на принципа "една баба каза, че ги е видяла"? На мен ми звучи абсурдно твърдение - редица държавни глави и CEO-та ползват Apple devices, нали не смятате, че биха го правили ако индийците от съпорта на Епъл можеха да им ровят из телефоните? Цитирай
kawabiker Публикувано Май 11, 2018 Публикувано Май 11, 2018 Не знам баба ти какво е видяла, аз ако не съм жив свидетел, няма да го кажа. Не ангажирам никой и не карам никой да го приема сериозно! Минаваш за интелигентен човек, можеш да провериш сам номера ... Звънни на съпорта и кажи, че имаш проблем с акаунта, като преди това си вкарай грешна парола 2 пъти поне. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.