Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple призна за сериозен проблем с iPhone 6


dessyteneva

Recommended Posts

Bendgate.jpg.c91450de29549802ce0b21e7038717c5.jpg

Да, Apple може да има много сериозни планове за бъдещите си устройства, но първо трябва да оправи кашата с вече съществуващите. Тази седмица, компанията беше принудена да признае, че два от най-успешните й модела страдат от фундаментален дефект в дизайна. Заслугите за това откритие принадлежат на сайта Motherboard, който старателно намери и публикува вътрешни документи, подадени от Apple като част от текущ съдебен процес срещу компанията за проблеми със сензорния екран, известни още като „Touch Disease”, причинени от огъване на телефона. Това означава, че компанията през цялото време е била наясно с проблема, а вследствие направи и фундаментални промени в дизайна на новите си модели, за да предотврати bendgate.

Според съдебните документи, собствените тестове на компанията са доказали, че iPhone 6 и iPhone 6Plus са със съответно 3.3х и 7.2х пъти по-голяма вероятност да се оганат от своя предшественик iPhone 5s. Тези структурни недостатъци доведоха до това, което потребителите нарекоха „bendgate” - и двата телефона могат да се огънат буквално само от натиска при носене в задния джоб на панталона. За съжаление Apple отхвърли твърдението, че има проблем, като твърдеше, че случаите на огъване са „изключително редки“ и дори поиска от избрани медии да станат свидетели на порцедурите по тестване. Сега обаче истината излиза наяве, макар и години след това. Съдебните документи разкриват, че след като е осъзнала, че iPhone 6/6 Plus са изложени на риск от огъване, Apple се е опитала да подсили моделите, произведени след май 2016 година с допълнителни епоксидни продукти. Разбира се по-късно компанията премина и към по-здраво шаси от алуминий серия 7000 за своите iPhone 6s/6s Plus, въпреки че отново отрече това да има нещо общо с bendgate. Сега обаче последиците могат да бъдат наистина сериозни, като се има предвид, че именно тези модели генерираха първия т.нар. „супер цикъл“ на продажби. Те все още се предлагат от AT&T GoPhone, а милиони от тях все още са в употреба. Apple вече е изправена пред над 60 съдебни дела в цял свят за забавянето на по-старите модели iPhone, което призна в края на миналата година, към които могат да си прибавят още от страна на засегнатите потребители на iPhone 6/6 Plus.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докато мислят само колко приходи ще генерират годишно - така ще е...

Най-сигурният път към провала е загубата на визия за нещата и загубата на фантазия, все неща, които Джобс беше издигнал в култ.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...