Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Бъдещите модели iPhone може би ще заемат една любопитна функция от Android


dessyteneva

Recommended Posts

Squeeze_iPhone.thumb.jpg.3bbb04827ec2cb8354b488864c651427.jpg

Докато все още страдате от загубата на жака за слушалки, подгответе се същото да се случи и със страничните бутони на iPhone, защото Apple е подала заявка за патент за сензори, откриващи натиск, които могат да заменят бутоните, като бъдат добавени в страничните лайсни.

Разбира се може да отнеме и години тази функция да се появи в iPhone, а често патентованите изобретения не се материализират в реални продукти, но всъщност трябва да отбележим, че Edge сензорите съвсем не са нещо ново. Такива можем да намерим в HTC U11 и Pixel 2 и докато моделът на HTC получи сравнително добри отзиви, то при вариантът на Google, това беше отчетено като трик, защото той използва гласови команди, за да одобри функцията. Всъщност Apple никога не е твърдяла, че е открила първа идеите за характеристиките на своите телефони, но за сметка на това казва, че използвайки същите технологии, ги прави по-добри. Първоначално ходът с премахването на жака за слушалки беше приет зле от потребителите, но това трая само докато не се появиха AirPods и другите безжични слушалки, които бързо изтриха спомена за стария начин на свързване.

Сга, според заявката, подадена от компанията, електронните устройства ще получават информация от потребителя, чрез различни механизми, които включват бутони, клавиши, външни входни устройства и др., но те заемат много място, а и могат да усложнят самото устройство, или да повлияят на външния му вид. Един модел, отговарящ на изискванията за силово наблюдение, може да включва поне една деформируема стена на корпуса, където ще е разположен сензорът, или сензорите и натоварването, причинено от прилагане на сила, ще го задейства в отговор на предварително зададена команда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...