Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple оспорва четири патента на Qualcomm в текущата съдебна битка


dessyteneva

Recommended Posts

qualcomm-iphone-7.thumb.jpg.7d51dad4fce99896b9b16edcc7c0e6a0.jpg

Apple подаде молба до Службата за патенти и търговски марки на САЩ, оспорвайки валидността на четири патента на Qualcomm на фона на все по-задълбочаващата се съдебна битка, съобщи Bloomberg. Компанията се стреми да накара USPTO да анулира тези патенти, като твърди, че те не покриват нови идеи. Въпросните документи обхващат автоматичното фокусиране на камерата, устройство, което функционира като телефон и виртуален асистент, чувствителни на допир екрани и верижна памет. Позоваването на валидността на патента е една от типичните стратегии на Apple в нейните правни битки. Според Bloomberg, компанията е подала общо 398 такива претенции в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, а настоящата ще бъде разгледана от трима съдии заедно с отговора на Qualcomm, за да се изадед предварително решение. Ако Apple има шанс да обяви патетите за невалидни, USPTO ще извърши официално преразглеждане преди да издаде окончателното си решение по въпроса.

Съдебната битка между Apple и Qualcomm започна в началото на 2017 година, а спорът е съсредоточен върху размера на таксите, които компанията трябва да заплаща. Apple използва чиповете на Qualcomm от години, но се отдалечава от технологията, вслествие именно на съдебния спор. Еди Кю и Тим Кук ще свидетелстват по първото дело утре по обвиненията, че компанията лъже регурлаторните органи, за да предизвика проблеми на Qualcomm в различни страни. Миналата седмица Комисията за международна търговия в САЩ започна поручване дали Apple е нарушила три патента на Qualcomm, свързани с управлението на захранването, радио напрежението и обработката на графики, а решението по това дело може да доведе до потенциална забрана за внос на iPhone в САЩ и се очаква през септември.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Епъл газят в дълбоки води и може силно да се наиграят в съда. Да не говорим, че откакто загърбиха някои чаркове на Куалком им падна реномето на фирма с убийствено дълъг живот на батерията. Прост пример - разликата между моя телефон и актуалните днес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...