Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Говорителите Sonos вече работят с AirPlay 2 и контролират Apple Music с помощта на Siri


dessyteneva

Recommended Posts

sonos.thumb.jpg.6bc7cd0f19d0cb90d8cce80b3032d46e.jpg

Страхотна новина за феновете на Sonos е това, че говорителите на компанията вече поддържат AirPlay 2 и това ги прави първите устройства от трети страни, добавили поддръжка на функцията, чрез безплатна актуализация на софтуера.

Това означава, че вече можете да използвате високоговорителите на Sonos за възпроизвеждане на аудио от iTunes на Mac и всички iPhone и iPad приложения, включително Music, TV, YouTube и Netflix. Говорителите могат да се ползват и в няколко помещения с HomePod и Apple TV, а Siri може да контролира възпроизвеждането на Apple Music и Podcasts от iPhone, iPad, HomePod или Apple TV.

Клиентите на Sonos отдавна искаха поддръжка на AirPlay за своите устройства, но компанията посочи проблеми с латентността и прекъсвания на възпроизвеждането, като причина за неприемане на протокола за стрийминг на Apple. Това обаче се промени с въвеждането на AirPlay2, която намалява латентността и WiFi прекъсванията.

AirPlay 2 работи с най-новите говорители на Sonos със сензорни бутони - Sonos Beam, Sonos Playbase, Sonos One и Sonos Play: 5, а по-старите модели могат да го използват, когато са сдвоени със съвместими говорители.

Sonos вече се показват в приложението Home, където могат да бъдат означени с име или стая, което ви позвоялва да посочите кой искате да използвате, когато говорите със Siri.

Имайте предвид, че с AirPlay 2 аудио потокът от изходно устройство (iPhone, iPad, Apple TV, HomePod, Mac) към високоговорителя Sonos през Wi-Fi, може да възпроизвежда Apple Music директно, когато използва приложението Sonos controller, но контролът на Siri е ограничен до възпроизвеждане от устройство с източник през Wi-Fi.

Собстевниците на Sonos говорители вече могат да актуализират съвместимите устройства в секцията за актуализация на софтуера на приложението Sonos controler, а повече за ъпдейта, можете да научите тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...