Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Watch ще може да ви предпази от слънчево изгаряне в бъдеще


dessyteneva

Recommended Posts

apple-watch.thumb.jpg.6214389a2f08c83e7a6918ee8cf69baf.jpg

Докато Apple отрича, че скоро ще пусне смарт очила, то изглежда все още работи върху начините носимите й устройства да бъдат полезни на клиентите, включително и да ги предпазват от слънчево изгаряне.

Заявка за патент, публикувана от Патентното ведомство на САЩ в четвъртък и подадена първоначално през декември 2017 година описва „слънцезащитен детектор, който може да се използва в носимо устройство“. Apple отбелязва, че ефективността на слънцезащитните фактори, съдържащи се в различни продукти, могат да бъдат повлияни от редица фактори, като например какво количество е приложено, разграждане на активните съставки, водоустойчивост и чувствителност на кожата на потребителя. Мониторингът може да помогне да се предотврати слънчево изгаряне, в зависимост от тези фактори. Ядрото на приложението е UV-IR спектрометър, ултравиолетов и инфрачервен детектор, който може да бъде конфигуриран да показва открити участъци на кожата. Устройството, към което е свързан, потенциално ще показва зони, или части от тялото, които нямат защита и ще подсеща да се използва слънцезащитен крем.

1.thumb.jpg.a391fc3aeea405aea4904d776960e01a.jpg

Вариант на тази идея и придружен от система за осветяване, която може да произвежда светлина с ултравиолетови и инфрачервени спектри, позволяваща откриване в защитени и по-тъмни стаи например. Незащитените зони ще бъдат показвани в графика, която ще направи предупрежденията по-реални.

Втора патентна заявка за допълнително устройство, прикрепено към носимо такова, описва добавка за Apple Watch, която може да се свърже с каишката и да остане скрито. То има собствен процесор и памет, източник на енергия и сензори, които могат да се използват за добавяне на нови функции към часовника, без да се налага да бъдат вграждани в самия него.

2.thumb.jpg.aa8d6acc798538c7a910f107071a2b22.jpg

Разбира се това са само два от хилядит патенти на компанията и не е ясно дали и кога те ще бъдат използвани, но идеята не звучи зле, особено на фона на горещото лято.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...