Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple патентова съвети за неинвазивен мониторинг на глюкозата за Apple Watch


dessyteneva

Recommended Posts

Watch-Ceramic.thumb.jpg.9323d39ef2ca8b09e751349f123fbf32.jpg

Патентна заявка, публикувана вчера потенциално сочи, че Apple разработва метод за неинвазивен мониторинг на глюкозата, технологията за порследяване на диабета, сичтана за Светия граал в медицинската наука.

Заявката уточнява методите, чрез които електронно устройство може да ъбде калибриранода измерва концентрацията на дадено вещество в проба. По-спциално оптичната система е конфигурирана да извършва абсорбционна спектроскопия, а техниката позволява определянето на концентрацията на целевото вещество, чрез излагане на проба на светлина с известни свойства, като дължина на вълните и енергия. С преминаването на светлината през пробата, веществото обсорбира енергия при определени дължини на вълните, което води до промяната на свойствата на светлината при излизане. Сравняването й с еталон, позволява примерна система за откриване на измерената абсорбция, като загуба на интензитет, тъй като концентрацията на веществото в пробата се увеличава заедно с количеството на енергия, която може да се абсорбира. Веществата показват и пикове на обсорбция, или разлики в способността им да абсорбират светлина при специфични дължини на вълните, което означава, че всяко от тях има уникален подпис, когато се използва светлина с известна стойност, подобно на спектрален пръстов отпечатък.

Както отбелязва Apple, технологията има ограничения, тъй като дадена проба може да съдържа множество вещества, или спектрални артефакти, някои от които да затъмнят или влошат по друг начин откриването на следеното вещество, а и то може да не е равномерно разпределено в пробата, но приложението идентифицира колебанията и отклоненията, които биха могли да причинят проблеми с точността. То детайлизира апарат, включващ специализирани светлинни емитери, филтри, датчици за лъчи, инфрачервени детектори и др. компоненти за компенсиране на неточности, причинени от неизвестни фактори.

Компанията споменава и техника за непрекъснато калибриране на системата, за да се поддържа висока степен на точност.

Докато документът не уточнява какви вещества могат да бъдат измервани с предложената система, то приложението потвърждава слуховете, че Apple работи върху неинвазивно решение за мониторинг на глюкозата, което да се използва в Apple Watch.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Макар и да знам, че няма да изкарат изобщо нещо такова , ще се надявам и ще се самонавивам да си купя Светая безумна техника - часовника. 

Техниката за калибриране е дупчене на пръста и въвеждане на стойности като всички инвазивни отчитащи постоянно сензори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инвазивните методи са ясни, но не можем да знаем дали наистина няма напредък по неинвазивните методи. Часовника може да е полезен за много неща, но ако вкарат и това като нововъведение би било невероятно. Да не говорим, че ако се въведе и плащане в България през телефона/часовника ще е поредната добра причина същия да се ползва :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Asen_77 написа:

Да не говорим, че ако се въведе и плащане в България

Оффтопик: като сте го захапали това плащане, все едно Епъл ще ви дава по 2% на покупка, не обратното. Явно изгаряте от желание да се знае и следи всяко ваше действие.

Онтопик: Според мен е раншко да се надяваме на портативен спектрограф, но ако стане реалност, не само глюкоза ще може да се следи. Предвид здравната ориентация на патентите им напоследък, часовникът би могъл да се развие в много сериозен здравен асистент в бъдеще.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Саше, не е много по темата, ама дали сега като плащам с дебитна или кредитна карта ще е различно, ако за мое удобство ще го правя през телефона/часовника. Същата работа е за следене ...

 

Боли ме, че съм си платил горивото и млякото в магазина с карта и ме следят. Живи и здрави да са ... Ако не искам да ме проследят за нещо, ще изтегля пари на банкомата и ще го платя кеш ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...