Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Патентна заявка ни навежда на мисълта за always-on режим на Apple Watch


dessyteneva

Recommended Posts

always-on.thumb.jpg.30ed82688b243012350f7ad4d7df6f55.jpg

Патентна заявка, отнасяща се до Apple Watch, доведе до предположения, че компанията работи върху режим, при който екранът може винаги да е включен. Това е много търсена функция сред част от потребителите, но води до две предизвикателства. Първото и най-очевидно е живота на батерията, като в зависимост от модела и употребата, часовникът на Apple може да издържи ден-два, но при подобна функция, това би оказало значително влияние върху периодите на презареждане. Има нтелигентни устройства обаче, които са се справили с това предизвикателство, чрез използването на сравнително лек режим на сивото за показване на часа, когато устройството не се използва активно, а Apple вече има дисплей с ниска мощност, който превключва през нощта и когато батерията е на малко проценти.

Второто предизвикателство е склонността на OLED екрана към прегаряне и именно то се разглежда от компанията в този патент. Методът, описан в документите не възпрепятства прогарянето, но го компенсира с изкуствено регулиране на яркостта и цветовете в определени зони на екрана, а специфичното нещо, което компанията иска да патентова е метода за съхранение на данни, нужни за постигането на това.

OLED екраните се превърнаха в популярне избор за съвременните устройства, но могат да се разпадат неравномерно по време на живота си, което да доведе до нежелани артефакти в цвета и яркостта. За да се компенсира това, статистическите данни за изгарянето, които записват информация за употребата, свързана с дисплея, могат да се използват за изкуствено регулиране на работата му, за да се възстанови визуалната еднородност по веме на работа. Това може да не удовлетвори потребителите, тъй като ще намали пространството за съхранение и тези данни трябва да се запазват по-ефективно. Именно това съхранине е обект на патента на Apple и подсказва, че компанията може би работи върху always-on режим за своя часовник.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...