Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Downgrade iPhone 3G/3GS FW 4.0.х на 3.1.3 [ Mac и Windows ]

Recommended Posts

Публикувано

В момента съм с 3GS ФЗ и с firmware 4.1... Искам да го сваля на по-ниска версия но нямам SHSH файловете така че ако някой може да ми каже коя версия е актуалната в момента и няма да ми иска тези файлове. Мерси предварително :)

Публикувано

Тук е момента да призова колегите да не отговарят на подобни въпроси. Всеки пляска и пита каквото си поиска и където си иска. Напишете SHSH в търсачката и вижте колко резултата (цели 3 страници) ще излезнат в различни по значение теми. Никъде го няма това нещо, ама никъде. Аз лично започвам да трия всеки неуместен въпрос и мнение написано в неподходящата тема, без да давам обяснение. Имате глави на раменете, мислете малко.

Публикувано

Мисля, че е време и назря моментът на истината, която лъсна толкова силно,че вече и слънчевите очила не са спасение:

Практиката на смекчаване прилагането на правилата води само до едно - анархия и аналогия с едно позабравено друго място.

Имате глави на раменете, мислете малко
  • 4 седмици по-късно...
Публикувано

Пиша тези стъпки тук, защото за 2 дни ме побъркаха хора с въпроси как да свалят iPhone 3G от 4.х до 3.1.3. Според мен, това е най-лесния и безопасен начин (LibUSB прецаква драйверите на Windows щом се инсталира).

1. Теглите FW 3.1.3 и FW 3.1.2 за iPhone 3G от тук

2. Теглите redsn0w 0.9.4 от тук за Windows и от тук за Mac OS

3. Теглите TinyUmbrella от тук

4. Включвате телефона към компютъра, отваряте iTunes, избирате телефона отляво, натискате и задържате клавиша Shift (за PC) или Option (за Mac) на клавиатурата и с мишката цъкате в iTunes бутона Restore.

5. Избирате сваления от т.1 FW 3.1.3

6. След като свърши рестора ще ви даде грешка 1015, това е нормално. Затворете iTunes.

7. Стартирате TinyUmbrella и натискате бутона Kick Device Out of Recovery

8. Стартирате iTunes и вижте дали ще се активира телефона, ако се активира значи е ФО, ако не ще изпише, че SIM картата не е правилна т.е. е ФЗ

8.1. Ако се активира, свържете се към Wi-Fi и стартирайте YouTube.app

9. Стартирате redsn0w 0.9.4, натискате бутона Browse и избирате сваления от т.1 FW 3.1.2

10. Следвате инструкциите на приложението, за да jailbreak-нете и активирате (ако е ФЗ) телефона си.

11. Ако е ФЗ от Cydia инсталирате ultrasn0w, за да отключите телефона (ако е възможно)

До 7 точка правя всичко както е описано. На 8ма т. след като стартирам iTunes той синхронизира но iPhona не се активира ами стои на Emergency Call и няма обхват или дава Error -9812 ... Пробвах с iTunes 9.1/9.2/10 при всичките версии все едно и също ....

Публикувано

Здравейте. Имам iphone 3Г, 4.1, MC model, ФО. Опитвам се да понижа, по метода показан по горе, всеки път като стигна до избиране на ispw файла и натисна рестор ми излиза "the iphone could not be restored because the firmware file is not compatible". Какво трябва да направя? :cheers:

Публикувано

Да си изтеглиш FW за 3G.

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте, да ви попитам по метода описан от Миро с коя версия на iTunes да пробвам? В момента съм с последната 10.1.1.4. Благодаря.

Публикувано

С всякаква версия след излизането на 3.1.3 трябва да работи. Аз винаги ползвам послената налична версия на iTunes и никога съм нямал проблеми с restore, jailbreak или каквото и да е друго.

Публикувано

Здравейте, някои от посочените стъпки ще свърши ли работа за iPod Touch 2G[MB]?

Нямам SHSH запазени файлове, така че има ли смисъл да правя някакви опити или да си блъскам главата?

Успях да сваля единствено до 3.0, но както не можех да dwngrade-на, респективно не мога и да update-на.

Интересува ме дали това мнение е отговора на моите молитви:

http://bgiphone.com/topic/3756-downgrade-iphone-3g3gs-fw-40%d1%85-%d0%bd%d0%b0-313-mac-%d0%b8-windows/page__view__findpost__p__56146

Ако някъде греша, моля да бъда поправен и насочен.

Лек ден на всички.

Публикувано (редактирано)
Успях да сваля единствено до 3.0, но както не можех да dwngrade-на

Последно??? Хубаво си чел за shsh, ама не си загрял за кои устройства е валидно ръководството.

П.П. Да, това мнение ще ти свърши работа, като няма да имаш грешка 1015 - ти си с айпод.

Редактирано от alxx
Публикувано

Благодаря ти много за отговора. Исках да кажа, че не успях да dwngrade-на до желаната от мен 3.1.3. :)

Ще пиша, ако имам проблеми, а и успех също.

Благодаря отново. ;)

П.П. съжелявам за цитирането ама ми е навик

П.П. 2

пак проблем:

78808417.jpg

iTunes 9.02 (пробвах да ъпдейтна с 3.1.2 както е описано в поста)

П.П. 3

трябва ли да съм JB 3.0, за да извърша операцията?

edit: и jailbroken не става

Публикувано

може би мястото не е тук но все пак да попитам

този метод става ли за iPhone 4 /4.1

Публикувано

Какво, да сложиш 3.1.3 на четворка?!? :blink:

Кажи ми че се шегуваш!

Публикувано

не искам да сложа 4.0.1

в момента съм с тази на 3Gs и съм много доволен

може би не е тук мястото да питам

и все пак някакви идеи

Публикувано

това означава ли че като сваля shsh файловете с umbrella

и има 4.0.1 мога да го downgradna

Публикувано

Не!

Ако няма запазени досега никакви файлове, ъмбрелата ще запази само за 4.2.1, другите не се подписват вече.

Публикувано
това означава ли че като сваля shsh файловете с umbrella и има 4.0.1 мога да го downgradna
А, аз може ли да попитам: ти знаеш ли какво означава пунктуация и правопис в българския език? :devil:

трябва ли да съм JB 3.0, за да извърша операцията?

edit: и jailbroken не става

Нямаш запазени shsh, затова така. Прочети по - горе за tiny umbrella и пробвай да видиш какво ще ти покаже тя.

Публикувано

kakaris, още една реплика по какъвто и да е било проблем, където и да е било, поднесена по тоя ти начин, и спамеща където ти падне, и ставаш оранжев!

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Въпроса ми е следния:

Iphone 3G 16GB ФЗ, FM 4.2.1 BB 06.15.00 new bootrom 5.09 ще може ли да се Downgrade-не до 3.1.3 по метода на "mupo" и това означава ли, че ще се понижи и бейзбанда, тъй като няма 3.1.3 с 06.15.00?

Благодаря!

Публикувано

Ако се беше информирал по - подробно, щеше да разбереш че ББ може да се понижи само при наличието на "дефектния" буутлоудър 5.08.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Известен проблем е, че при някои Iphones 3GS след ъпдейт над 4.0 телефона започва да се рестартира доста често особено по време на разговор. (това го четох в интернет). Също така пише, че ако се даунгрейдне до 3.1.3 примерно проблема се оправя. Мога да купя такъв айфон и проблема според продавача му е 100% в софтуера тъй като го е държал в риковъри режим 7часа, без да се рестартира и може да се ристорва без проблем.

Тук обаче става интересно:

Iphone 3GS 16GB, ФЗ, FW 4.1, BB 06 15 00, буутлоудъра е стария, НЯМА ЗАПАЗЕНИ SHSH. Предвид написаното в предното изречение има ли възможност да се даунгрейдне до 3.1.3 и как може да се случи това? Какви са минусите евентуално (неработещ GPS?). Ще може ли да се джейлбрейкне и ънлокне.

Благодаря предварително!

Публикувано
Известен проблем е, че при някои Iphones 3GS след ъпдейт над 4.0 телефона започва да се рестартира доста често особено по време на разговор. (това го четох в интернет).

Пълни глупости.

Мога да купя такъв айфон и проблема според продавача му е 100% в софтуера тъй като го е държал в риковъри режим 7часа, без да се рестартира и може да се ристорва без проблем.

Лъже.

Iphone 3GS 16GB, ФЗ, FW 4.1, BB 06 15 00, буутлоудъра е стария, НЯМА ЗАПАЗЕНИ SHSH. Предвид написаното в предното изречение има ли възможност да се даунгрейдне до 3.1.3 и как може да се случи това?

Неможе.

Какви са минусите евентуално (неработещ GPS?).

Този проблем е от BB 06 15 00. Може да се оправи само със хардуерен даунгрейд.

Ще може ли да се джейлбрейкне и ънлокне.

Това в твоя случай(НЯМА ЗАПАЗЕНИ SHSH) е възможно само с къстъм фирмуер 4.3 чрез PwnageTool. Но още казват, че Mobile Substrate не работи с ultrasn0w и на този етап не можеш да го отключиш.

• 1 месец по-късно...

Още една благодарност от мен :) 3Г 8гб модем 5.13.04 със запазени сигнатури. Телефона беше със 4.0.1, но толкова бавен телефон скоро не бях виждал..свалих до 3.1.3 и е пушка ;) Едно голямо благодаря!

Редактирано от HellDemolisheR
  • 3 седмици по-късно...

Дали правилно съм разбрал от темата, че iPhone 3G, фабрично заключен, ъпгрейднат до 4.1, не може да се върне до 3.1.2 или 3.1.3 - не са запазени SHSH файловете, тъй като ми го ъпгрейдваха в един сервиз преди няколко месеца и предполагам едва ли ги пазят? Просто напоследък телефонът стана много бавен и се чудех дали има начин да го върна към старата платформа ?

Редактирано от Maverick_VS
Публикувано

Не си дочел...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...