Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone vs Huawei


algor

Recommended Posts

След един месец ползване на прословутия Huawei P30 Pro, ще си позволя да нахвърлям няколко маркера защо за мен този модел с нищо не е по-добър от XS Max (е, за да съм абсолютно обективен ще кажа "с почти нищо").
Подчертавам, че всичко изписано по-долу се базира и мотивира от личното ми ползване на апаратите и изобщо не е повлияно от каквито и да са рекламни материали, видеопрезентации и маркетингови платени публикации, целящи да покажат качеството и превъзходството на този или онзи модел апарат.
Моето мнение е следното:

- батерия: с моя начин на ползване на телефон (мачкам всеки един апарат с ползване на всичко възможно в него, вкл. и игрички разни) в края на деня прехваления, жестоко надценен рекламно, издигнат в култ китаец има между 3 и 5 процента повече заряд от ябълката, като и двата са ми около 20-30 процента. Шлякания Андроид, обаче, има нужда от непрекъснат контрол, въпреки който се появяват дрейнове на батерията ей така от нищото и е една безкрайна игра с настройки, убиване на програми и процеси, което е адски, адски досадно;

- камера: безспорно първия голям плюс на чайна таун пред америкън експрес е тук, НО (голямото НО) подчертавам, че говоря само за нощния режим и снимки при ниска осветеност. В останалата част ябълката се справя също толкова добре, че да не кажа с подходяща програма за снимане ще надмине китаеца в бързина на фокусиране, чистота на образа при снимане "включвам, вдигам и снимам", натурални и близки до реалните цветове и още 2-3 такива несъществени и неоценени от хората детайла;

- бързина (процесори и РАМ, ако така е по-правилно да кажа): по този параграф аз лично не бих дал съществена преднина на който и да е от двата, но за мен лично ябълката е по-напред като цялостна бързина на работа. При игрите, обаче, за мен ябълката къса П30 Про и което и да е видео да ми показвате в тубата с тестове за издръжливост, няма да ми се промени мнението;

- свързаност при разговор: тук ще говоря от позицията си на потребител, ползващ услуги в България. Казвам това, защото VoLTE и VoWiFi (но не само) са възможности, осигуряващи ни бърза свързаност и един много, много качествен звук. Аз лично се убедих сам колко е хубаво човек да си говори с някой все едно е тук, до него, а всички гласове, звуци, шумове и прочие около събеседника ми пак да ги чувам отчетливо и ясно, но с доста прилушена сила и в никакъв случай не пречещи на звука от гласа на събеседника ми. С оглед на казаното до тук може би ви стана ясно, че ще дам тук предимство на китаеца и то напълно заслужено.
Относно силата на сигнала на мобилните оператори при китаеца (с карти на Виваком и Теленор го ползвам) мнението ми е, че сигнала е доста по-добър и стабилен, отколкото при iPhone. Възможностите на двете СИМ-карти за прехвърляне на разговори, за начините на приемане или прекратяване на разговор, за намаляване звука с обръщане на апарата или с автоматично приемане с вдигане на апарата до ухото са нещо много хубаво, но някои от тези функции са по-скоро плюс на Андроид ОС, а не на апарата Huawei P30 Pro.
Не мога и да не отбележа огромния (за моя милост!!!) плюс, относно възможността за запис на разговорите - една невероятно полезна и безценна за мен екстра, като всеки разговор е записан с името на контакта, датата и часа, продължителност на разговора и прочие полезна информация.

- размери и тегло: относно размера на дисплея и целия апарат с ръка на сърце мога да кажа, че ябълката е на светлинни години напред пред китаеца. Този извит в края дисплей на китаеца аз не го разбирам, а да не говорим за това, че в ландскейп режим както и да се опиташ да хванеш китаеца, с ръката му запушваш говорителя и чуваш таратанци. Дали защото съм свигнал много с формата на ябълката, дали защото си използвам от сутрин до вечер телефона и за работа и за кеф и за браузване и за аудио/видео и за уърд, ексел и т.н офис приложения - не знам, но Apple ис дъ бест. Огромия минус негов, обаче е теглото и кой каквото ще да ми говори, няма как да харесам XS Max по този параграф. Свиква се, но...

- отключване на апарата: тук няма да се обосновавам с нищо и ще кажа едно: срещу айфона да тичат, не могат да го стигнат. И лицевото и пръстовия не, че са бавни и зле, но са далеч от нивото на Apple, въпреки тия 2 (ако не бъркам) ъпдейта вече, които уж подобряваха пръстовия, който редовно хваща от третия път;

- интеграция на апарата с различни приложения за разговор и чат: хора, ползвам интензивно всичко, което се ползва по света и мога да ви кажа, че и тук Apple са мнооооого напред с матряла. Да не говорим, че тъпия чайна кошник не ми индикира нито разговорите през Вайбър, нито разговорите с което и да е друго приложение в дайлъра. Такъв кеф ми е на айфона да отворя дайлъра и каквото обаждане избера от списъка (WhatsApp, Viber, Line, Telegram, Signal и прочие, през това приложение прави избирането айфона, докато китаеца трябва да отворя приложението, да отида в началния екран , да натисна Обаждания, да скролна до контакта, който искам да избера и...има ли смисъл да продължавам с описанието?!?! Искате да отговорите на известието, стоящо на заключения екран?!?! - може, ама на Айфона. При китаеца докато не отключиет екрана, забравете за това удобство (все пак не съм тънък познавач на андроид и някъде, в 26-та глуха или с някое световно известно приложение може и тази възможност да се случва...)

- интеграция на апарата с автомобил: при три модела на Ауди, Мерцедес и БМВ си късам нервите отново с работата на приложения за разговор, както и с Епъл мюзик. Плюса при андроида е, че чете СМС съобщенията на екрана (и отговор може да се случва, но не съм пробвал) и от там за всичко останало аут. Който знае как работи iPhone в кола, той може да се досети за какво говоря. Да не говорим, че при получаване на WhatsApp обаждане, с джойстика на колата можете само да прекъснете обаждането, но не можете да приемеет обаждането - ако ще го приемате, трябва да хванете апарата и да приемете обаждането от него, за да говорите през автомобила. Другия сериозен проблем му е, че при активен WhatsApp разговор чрез разговорната в автомобила, ако с джойстика натиснете затворената слушалка, прекратявате разговора само през разговорната в колата, докато разговора на самия телефон си остава активен!!! Няма да казвам до какви тъпи ситуации води тая простотия - импровизирайте сами.
Относно слушането на музика Apple music в колата от апарата през блутут - нито вижда папки, нито вижда песни в плейлисти, нито вижда името на следващата и предишна песен и т.н. - цялото командване на функционалността трябва да става през телефона, което не, че не мога да правя, ама на мен лично не ми е сериозно. Не съм пробвал Спотифай (примерно) дали се интегрира по същия начин с китаеца, но бих заложил едно кафе, че е същото.

- цена: е, това е най-най-най-съществения плюс на китаеца пред американчето. Този път за двата си флагмана, чайна таун субсидираха много добре апаратите си и с най-високия план този лъскоч идва на 1080 кинта (за модела 6/128 говоря), докато iPhone с най-високия план (при Теленор) е 1860 лева. Е, да отчетем факта, че и без субсидия цената в оторизираните търговци е около 700 лева в полза на китаеца.

 

Ще взема да спра до тук, но не защото нямам още какво да кажа, а защото наистина ще стане един огромен ферман и повечето хора няма да го прочетат изобщо.
Поради тази причина не се отплесвам в пространни мотивировки защо камерата е тва и онова или относно батерията, процесора и рам-та и т.н., както и не споменах гадния за мен факт, че няма клавиатура като iPhone-ската, с която писането на Андроид да ми е поне комфортно и безпроблемно и да направи дискомфорта по-малък.(за големите ми пръсти няма да кажа нищо, де...)
В същото време съм сигурен, че хора, ползвайки Андроид 10 години и минали сега на някой модел iPhone със същия успех могата да се мотивират защо не си струва смяната на операционната система.
За мен още много години Apple ще си останат недостижими в екосистемата си и симбиозата между ОС, приложения и всякакви други глезотии, спомагащи "мазната" работа на всичко, събрано в телефоните ни.

Готов съм да отговоря на въпроси и уточнения, за да се получи дискусия, което ще е по-интересно със сигурност от сухия ми и пространствен монолог.

Завършвам (за сега) с това, че ясно осъзнавам факта, че в някаква степен съм пристрастен към iPhone потребител - отбелязвам го искренно и да се знае.
Съветвам който се чуди дали да пробва този флагман (P30 Pro имам предвид) да го направи, защото току виж се окаже, че това е неговия апарат и да окаже влияние (заедно с ценовия фактор) върху вземане на решение за смяна на марката.

За мен лично (нищо, че ще си късам джобовете на сакото на костюмите още дълго) най-добрия вариант е (но не знам дали ще опитам) може би да се ползват и двата апарата, като Андроида предимно камерата ще се ползва, разбира се и за разговори. Скъп вариант е това (даже много скъп), но пък дава на човек най-доброто, което може да ползва в момента. (все пак отбелязвам и факта, че не съм пробвал Samsung Galaxy S10+, а може би като цяло Samsung ми пасва повече лично на мен).

Пийс! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много добро сравнение/ревю, изчетох го внимателно и в главата ми се върти едно единствено нещо - сега, след като Huawei остава без Android и най-вече без основните гугълски приложения, голяма част от плюсовете ще се обърнат в още повече минуси...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя и камерата е силно прехвалена и е по-скоро софтуерно, отколкото хардуерно добра.
Което пък на мен не ми харесва...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Полезно ревю, като човек минал директно от Symbian на iOS, не веднъж и два пъти съм се зачудвал да си закупя някакъв Android.
За мой късмет все не съм се престрашавал да я свърша тази :)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ейййй Саше кво направи бе
Тъкмо се бях засилил в понеделник да взимам един Mate 20Pro , че ми трябва телефон с две сим карти .... Ама Самсунг не искам и от всички ревюта най ми ареса уявея .... И ся кво .... Не ми се ходи с две тухли в джоба


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взимай го де, зависи за какво и как го ползваш. Не може да кажеш, че андроид е лоша ОС или Хуауей не стават. Специално за Р30про си има своите плюсове и минуси, така че всичко е въпрос на лични предпочитания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, londongunner написа:

Ейййй Саше кво направи бе emoji16.pngemoji1787.png
Тъкмо се бях засилил в понеделник да взимам един Mate 20Pro , че ми трябва телефон с две сим карти .... Ама Самсунг не искам и от всички ревюта най ми ареса уявея .... И ся кво .... Не ми се ходи с две тухли в джоба


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Аз си взех от тука китайската версия https://www.citytel.bg/apple-iphone-xs-max-dual-sim-64gb и сега си имам две сим карти... изгледай клипа за да получиш бонус зарядно 10вата 

Имат и APPLE IPHONE XR DUAL SIM 128GB ;)

Редактирано от martin77bg
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На фона на цената на Mate 20Pro .... Тоя Xs Max сори ама 1200 срещу 2500 малко нанагорно ми идват.


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Целия избор опира до цената.В къщи имаме въпросния телефон 8гб/256гб,не виждам какво може да предложи iphone за 1000 лв повече ,като телефона ще се използва за снимки,фейсбук и обаждания.Основния приоритет беше камерата.Само не ми се мисли колко ще струва новия iphone с 3 камери,може би по 1000лв  на камера,ами няма как да го купя ,трябва да намразя себе си,чудеса:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • arm11 changed the title to iPhone vs Huawei
  • mirror featured this topic
преди 8 часа, Diana Petkova написа:

Ето заради всичко това моя милост заряза хахавейци и мина на айфон, направо се родих.

Твоя милост и с колите така? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Diana Petkova написа:

Ето заради всичко това моя милост заряза хахавейци и мина на айфон, направо се родих.

Да позная ли марката ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам Дианче , нали моето е същото ?

IMG_2772.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.05.2019 г. at 20:14, londongunner написа:

Ейййй Саше кво направи бе emoji16.pngemoji1787.png
Тъкмо се бях засилил в понеделник да взимам един Mate 20Pro , че ми трябва телефон с две сим карти .... Ама Самсунг не искам и от всички ревюта най ми ареса уявея .... И ся кво .... Не ми се ходи с две тухли в джоба


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

То от ревю до ревю разлика от тук до Филипините, баси...
Ако искаш П30 Про и не щеш да се набиваш яко мангизи, свиркай.
Мейт 20 Про съм чувал, че има повече плюсчета в някои отношения, но не съм ги сравнявал детайлно и в ръка.

пп. Ако едната тухла е Андроидска, втората коя е, бре?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тухла силно казано просто не ми се ходи с 2 телефона. Х-а е вторият телефон....


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е проблема с отключването ? За пръста ясно ... Разбрах ,че трябвало точно по определен начин да се постави. А как е face id ?


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако говорим за Р30 про, отключването е със сензор под екрана, който е на определено място и има определена зона на работа. Веднъж свикнеш ли му, няма грижи особено комбинирано със лицевото разпознаване, става за част от секундата. Всичко е до това дали искаш да приемеш телефона или постоянно да се чудиш какви забележки да му намериш. Че ги има, има ги, но всеки телефон ги има :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не аз специално питах за Mate 20Pro
Днес ще имам повече време следобед за да го разцъкам и ще реша. Иначе за по няколко минути 2 дни в ръката стои добре, удобен е .


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е проблема с отключването ? За пръста ясно ... Разбрах ,че трябвало точно по определен начин да се постави. А как е face id ? Попитах съпорта и ми отговориха, че нощем Китайуей-я когато е тъмно face ID, не разпознава и препоръчително е да ползвам, за отключване пръстовият отпечатък!

 

 

Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Face ID е под всякаква критика нощно време, няма разпознаване добре, че е пръстовият! Със слънчеви очила няма отключване дори и през деня!

 

Send from my Huawei P30 Pro using Tapatalk Pro

 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще се минава на хандроид, само Note9 е алтернатива :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честно ли .... Note 9 камерата му е под всякаква критика. Досега ги сравнявах Note 9, Mate 20pro и моя Х. Определено мейта ми хареса много във всяко едно отношение особено камерата. Нямах възможност да тествам лицевото разпознаване тъй като нямаше къде на тъмно. Но доколкото разбирам проблема който има Р30pro се дължи на различните сензори от на мейта. Както и да е тези дни ще го взема най-вероятно Mate 20 Pro


Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...